Kraj Vysočina bude v českorakouské spolupráci pokračovat

Kraj Vysočina bude v českorakouské spolupráci pokračovat, zvláště v oblasti paliativní péče. Cílem je výměna zkušeností, sdílení příkladů dobré praxe a hledání společných řešení.

uniweb weby

 Projekt je financován z programu Interreg Rakousko – Česko 2021-2027 a klade důraz na moderní a efektivní přeshraniční zdravotní a sociální péči.                        

Náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina, Hana Hajnová sdělila: 'Velmi mě těší, že v českorakouské spolupráci můžeme dále pokračovat. Kraj Vysočina bude zodpovědný za aktivity v oblasti paliativní péče, protože v této oblasti je v Česku na vysoké úrovni a pořád se snaží zlepšovat. Proto velmi vítáme výměnu zkušeností, sdílení příkladů dobré praxe, vzdělávání pracovníků a hledání společných řešení.'

Radní pro oblast sociálních věcí Jihomoravského kraje, Jana Holomčík Leitnerová zdůraznila propojenost sociální oblasti se zdravotnictvím a poukázala na důležitost utužování přeshraničních vztahů, podobně jako předseda NÖ Landesgesundheitsagentur (Dolnorakouské zemské zdravotnické agentury) Alfred Zens: 'Dnešní svět stojí před velkými výzvami, kdy je obzvlášt důležité projevit solidaritu a vzájemně spolupracovat pro zajištění lepší budoucnosti.' Cíle a aktivity zahajovaného projektu účastníkům představila Judith Kramer.

Projekt je podpořen z programu Interreg Rakousko – Česko 2021-2027 a jeho cílem je poskytovat moderní a efektivní přeshraniční zdravotní a sociální péči orientovanou na pacienta a odpovídající aktuálním potřebám. tisk@kr-vysocina.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy