Další výzvu pro výměnu kotlů vyhlásí Kraj Vysočina 10. ledna

Tentokrát uspějí jen žadatelé o kotle na biomasu nebo tepelné čerpadlo. V polovině prosince přijal Kraj Vysočina oznámení Státního fondu životního prostředí (dále jen Fond) o schválení navýšení peněz na výměnu kotlů pro majitele nemovitostí v Kraji Vysočina.

uniweb weby

Téměř 24 miliónů korun je však určeno, podle podmínek nastavených Fondem, pouze na výměny stávajících kotlů na tuhá paliva za zdroj využívající obnovitelné energie, konkrétně kotel čistě na biomasu nebo tepelné čerpadlo.

„Podpořeno by mohlo být zhruba 190 žadatelů, kteří budou žádat o tuto formu výměny. Výzva, ve které budou jasně dána pravidla pro výměnu a podmínky proplacení dotace, bude zveřejněna na stránkách www.kr-vysocina.cz/kotliky 10. ledna 2017,“ informuje Pavel Pacal, radní Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování.

Kraj bude o dalších termínech, které zatím nejsou stanoveny, informovat také prostřednictvím médií. Uznatelnost nákladů pro toto kolo příjmu žádostí je výjimečně povolena zpětně, a to od 17. prosince 2015, což je datum vyhlášení první výzvy Kotlíkových dotací vKraji Vysočina. Příjem žádostí, které budou splňovat základní podmínky výzvy, se plánuje na únor 2017.

Více informací bude 10. ledna 2017 zveřejněno na www.kr-vysocina.cz/kotliky. Sledujte tuto webovou stránku.

Autor: J.Š Lhota Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 13.12.2016 13:19




0 +
 

Hlavní zprávy