Deset let připravuje pořad o astronomii, na veletrhu za to dostane cenu

Laureátem ceny Littera Astronomica pro rok 2017 je Jindřich Suchánek z TV Noe. Česká astronomická společnost ho ocenila za seriál Hlubinami vesmíru. Pořad vysílaný od roku 2007 popularizuje astronomii. Cenu Suchánek převezme v 17.00 na Podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě.

uniweb weby

Ocenění předají knihkupec Jan Kanzelsberger, ředitelka veletrhu Markéta Hejkalová a místopředseda České astronomické společnosti Pavel Suchan. Poté bude od 17:15 Jindřich Suchánek prostřednictvím televize o astronomii besedovat s návštěvníky.

Cenu Littera Astronomica uděluje Česká astronomická společnost od roku 2002. Dostávají ji osobnosti nebo nakladatelství, která přispěla k popularizaci astronomie v České republice.

Kromě setkání se Suchánkem Česká astronomická společnost podobně jako v minulých letech připravila pro návštěvníky Podzimního knižního veletrhu také sledování Slunce dalekohledem. Na skvrny na Slunci se čtenáři můžou v případě jasného počasí podívat po celou dobu veletrhu.

Jindřich Suchánek se popularizaci astronomie věnuje dlouhodobě. V pořadu Hlubinami vesmíru vystupují hlavně odborníci na vesmír, s nimiž debatují moderátoři, otázky jim ale mohou pokládat také diváci.

Text: Nikola Stupková
Foto: charita.cz



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
20.10.2017 14:50




0 +
 

Hlavní zprávy