Doporučení knihy: Zůstanou jen skvrny

Vyrovnat se se silným traumatem je někdy téměř nemožné.

uniweb weby

Ross Jeffery je britský autor knih Tome, Juniper a Tethered. Za svou práci získal nominace na cenu Brama Stokera i na cenu Splatterpunk. Pracuje v Bristolu jako výkonný ředitel nakladatelství STORGY Magazine. Prezentoval se v mnoha knižně vydaných publikacích a často píše pro internetové literární časopisy. Ross žije v Bristolu se svou ženou Annou a dcerami Evou a Sophií.

Nakladatelství Golden Dog je rádo, že může na českém trhu prezentovat tohoto osobitého britského autora, jehož deviza je skutečnost, že neděsí monstry, nepotřebuje k tomu nutně fantastické prvky, protože si jednoduše vystačí s tím, jací jsme my, lidé. Jeho postavy jsou velmi propracované, atmosféra jeho děl nesmírně intenzivní.

V nakladatelství Golden Dog si autora doslova zamilovali, protože v roce 2022 vydají rovnou dvě jeho knihy – Zůstanou jen skvrny (Only the Stains Remain, 2021) a Pouto (Tethered, 2020). V obou případech se jedná o příběh, který řeší vztah otce a syna. A každá z kniha tak činí naprosto odlišným způsobem. První velmi intenzivně, brutálně, druhá spíš dramaticky, nikoli hororově. Ross Jeffery přesvědčuje o tom, jak je skvělým autorem. V jeho příbězích byste nechtěli vystupovat.

Zůstanou jen skvrny je třetí svazek edice Zrnka temnoty, kterou Golden Dog na český trh přináší kratší příběhy jak českých, tak zahraničních autorů. Každá kniha představí novelu jiného autora, kdy by počet stran neměl překročit sto padesát klasického „malého“ formátu, v němž jsou knihy Golden Dog vydávány.

A o čem že je kniha Zůstanou jen skvrny?

Děsivý příběh dvou bratrů, Judea a Kylea, jejichž životy jsou zničeny ve chvíli, kdy umírá jejich matka. Nemají ani čas truchlit, protože za dveřmi už čekají strýcové, kteří s nimi mají vlastní plány. Dětská nevinnost má být navždy ztracena. Jako dospělý se chce Jude pomstít za to, co mu v dětství provedli. Čekal příliš dlouho, ale konečně je dost silný a chladnokrevný, aby všechno skončil. Nebo si to alespoň myslí, protože ať udělá, co udělá, zůstanou jen skvrny.

Zůstanou jen skvrny není primárně knihou explicitní, ale přesto vás nenechá spát. Budete o ní muset přemýšlet. Ještě dlouho po dočtení...

Zůstanou jen skvrny je na trhu od 9. května 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/zustanou-jen-skvrny/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy