Florbalisté z Pacova darovali krev

Členové florbalového týmu z Pacova se rozhodli společně darovat krev a pomoci tak oddělení hematologie a transfuziologie Nemocnice Pelhřimov v získávání nových dárců krve a krevní plazmy. V úterý 13. února přišli mladí florbalisté a florbalistky z týmu Pacovští Honzíci na první odběry, po kterých se mohou stát stabilními dárci.

uniweb weby

„Naše oddělení by stále přivítalo nové dárce krevní plazmy. Máme jich edostatek," sdělila lékařka Michaela Harudová s tím, že odběry probíhají třikrát v týdnu a denně by zdravotníci potřebovali nabírat 16 dárců, v současné době však do nemocnice dochází zhruba osm až deset dárců denně. Také proto se Pacovští Honzíci rozhodli na základě výzvy nemocnice o náboru dárců udělat dobrou věc.

Zájemci o plazmaferetické odběry nebo krevní odběry se mohou hlásit přímo na oddělení na tel. čísle 565 355 466. U plazmaferetických odběrů je podmínkou absolvování alespoň jednoho odběru plné krve na našem pracovišti, pak je možné přejít k odběrům plazmy. To neplatí u stabilních dárců krve, kteří na oddělení pelhřimovské nemocnice docházejí na odběry.

Detailnější informace najdete na webových stránkách Nemocnice Pelhřimov

Foto: Nemocnice Pelhřimov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy