MPO přijímá žádosti do programu Czech Rise Up 3.0. Připraveno je 500 milionů korun

Od 11. října je možné podávat žádosti do programu Czech Rise Up 3.0 – Poradenství pro digitální transformaci podniků.

uniweb weby

Cílem je podpora odborného poradenství v oblasti digitální transformace pro zvýšení digitální úrovně malých a středních podniků působících na českém trhu. Výzva bude financována z Národního plánu obnovy. Žádosti je možné podávat do 31. 3. 2023.

„Jsou to právě inovativní řešení, která zvyšují odolnost ekonomiky a umožňují malým a středním podnikům reagovat na krize,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela a dodává: „Proto nyní v rámci Národního plánu obnovy pokračujeme v jejich podpoře.“

Podpora je určena pro malé a střední podniky k financování odborného poradenství (služeb poradců, expertů a znalců v oblasti digitalizace) za účelem zvýšení digitální úrovně podniků. Služby se musí zaměřovat na identifikaci procesů, jejich zhodnocení a návrhy způsobů řešení vedoucí k digitální transformaci podniků, včetně zhodnocení nákladů a dopadů.

„Cílem výzvy je podpora malých a středních podniků k digitální transformaci pro zvýšení jejich odolnosti vůči následkům krize způsobené epidemií COVID-19, ale také jejich připravenosti čelit v budoucnosti dalším negativním jevům,“ říká náměstek pro digitalizaci a inovace Petr Očko.

Výzva bude financována z Národního plánu obnovy. Alokace výzvy činí 500 milionů korun, míra podpory je 85 % způsobilých výdajů projektu.

Žádosti bude možné podávat do 31. 3. 2023 nebo do vyčerpání alokace výzvy.

Přesné znění výzvy, včetně kontaktu pro případné dotazy, je k dispozici na webu MPO.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy