Památkáři pořádají v Telči přednášku Rok 1968 a Slovensko

Rok 2018 se ponese ve znamení osmičkových výročí spojených s připomínkami významných, často zlomových historických událostí. Národního památkového ústavu v Telči chce přiblížit některé důležité mezníky československých a českých dějin, a proto ve spolupráci s pozvanými hosty připravilo v rámci cyklu Rodinné stříbro – Památky kolem nás sérii přednášek vážících se k „osudovým“ osmičkám.

uniweb weby

Další přednáškou bude Rok 1968 a Slovensko, která se koná ve středu 7. února v 18.00 v Univerzitním centru Masarykovy univerzity v Telči. Vstup zdarma.

Přednášející Miroslav Londák nejdříve v krátkosti představí činnost Historického ústavu Slovenské akademie věd. Poté pohovoří o příčinách událostí, které si v současnosti spojujeme s rokem 1968 a následně upozorní na rozdíly, které je možné vidět na Slovensku v porovnání s českými zeměmi. V závěru přednášky zmíní význam roku 1968 pro slovenské i české dějiny.

Miroslav Londák je vědeckým pracovníkem Historického ústavu Slovenské akademie věd. Zabývá se ekonomicko-politickým vývojem na Slovensku a v Československu po skončení 2. světové války.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.02.2018 09:32




0 +
 

Hlavní zprávy