Podaří se natočit nový český film Horká koupel?

Režisér Lukáš Ganišin připravuje natáčení mysteriózního krátkého filmu Horká koupel. Přečtěte si zajímavý rozhovor nejen o husí kůži a mrazení v zádech při čtení scénáře!

uniweb weby

Proč chcete film Horká koupel natočit?

Protože se mi současný český film zdá příšerně monotónní. Většinou vznikají vztahová dramata a filmy z období socialismu, už se mi toho zdá příliš, chce to něco svěžího. Vzniká tu příliš málo dobrých žánrových filmů.

Čím bude unikátní a zajímavý?

Film Horká koupel je zajímavý svou atmosférou. Už jen při čtení scénáře všem naběhla husí kůže a mrazení v zádech. Bude i nepředvídatelný tím, jak se děj bude vyvíjet. V určitých pasážích si budete říkat,“ tak je tohle realita, nebo ne?“ Chci probudit i divákovu představivost při sledování, nechci, aby byl jen pouhým pasivním pozorovatelem.

Proč by měli lidé na nový český film Horká koupel přispět?

Měli by přispět, protože takové filmy nemohou vzniknout bez podpory ostatních lidí, aspoň ne takhle ze začátku, protože mladí tvůrci nemají silné zázemí investorů, mimo jiné si lidé mohou vyzvednout zajímavé odměny jako trička, tašky, plakáty, lístky na premiéru a mnoho jiných zajímavých odměn včetně dvoudenního pobytu na horách a účasti na natáčení se štábem.

Kdo bude hrát hlavní roli?

Jelikož ve filmu hlavní hrdina mluví opravdu minimálně, tak musí herec hrát mimikou a gesty, proto jsem si vybral mladého herce Vojtu Vaněčka, který působí v divadelním spolku, kde se orientují na pantomimu.

Jaký máte vztah k mystice a fantazii?

Jako malý jsem vyrůstal na temných pohádkách od bratří Grimmů a na melancholických příbězích od Hanse Christiana Andersena. Byl jsem dítě, jehož chůva byla televizní obrazovka. Mým oblíbencem byl Tim Burton s jeho hororovým filmem, „Ospalá díra“, po zhlédnutí jeho filmu jsem si řekl, že až budu velký, tak chci dělat taky filmy. V té době mi bylo asi osm let. Už má učitelka, která nás učila filmové umění, mi říkala po přečtení mých krátkých, filmových povídek, že mám velkou fantazii, kterou ani ona nechápala, odkud se bere. Pro mne je největším géniem Hajao Mijazaki (japonský scenárista, režisér, animátor), jehož individualita nemá ve světě žádné obdoby.

Jaký je váš vztah k Vysočině?

Kraj Vysočina oplývá malebnou krajinou a památkami. Pořád se divím, že se zde natáčí hodně poskrovnu. Jinak odtud pochází i Gustav Mahler, k jehož hudbě mám osobní vztah.

Podpořte nový český film Horká koupel

Chcete, aby Lukáš Ganišin natočil mysteriozní film? Klikněte a vyberte si dárek podle svého gusta: Pojďme společně podpořit nový český film!

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy