Atraktivní koupání u Rybníka Cihlář

Havlíčkobrodská radnice plánuje zlepšit koupací zážitek na rybníku Cihlář před létem. Úpravy zahrnují oblázkový vstup do vody, písčitou část pláže a schody. Rybník zvýší atraktivitu a zůstane přírodní koupaliště.

uniweb weby

Havlíčkobrodská radnice pozvedá svou atraktivitu na vyšší úroveň. S cílem zlepšit koupací zážitek, chystá se uskutečnit série drobných úprav na oblíbeném rybníku Cihlář - který místní obyvatelé někdy nazývají i brodské moře - ještě před začátkem léta.

Očekávané inovace budou zahrnovat úpravu břehů v východní části rybníku, která je vyhrazena pro koupání. Na plánu je vytvoření oblázkového vstupu do vody, část pláže bude vysypána pískem a budou položeny schody. Na pláži se také chystá instalace šatních paravánů pro zvýšení pohodlí návštěvníků.

Při realizaci těchto úprav dojde k dočasné snížení hladiny vody. Jakmile bude oblázkový vstup hotov, rybník bude opět naplněn na svou normální úroveň.

Podle Libora Honzárka, místostarosty města, tato nová opatření reagují na dlouhodobé návrhy místních obyvatel. Rybník Cihlář je totiž už dlouhou dobu oblíbeným místem pro koupání a volnočasové aktivity.

Jedním z námětů bylo vytvoření cesty kolem rybníka. Tyto plány však byly zrušeny, a to zejména kvůli blízkosti zahrádkářské kolonie. Místo toho bude pozornost věnována zlepšení kvality vody.

Rybník Cihlář, který je známý pro svou přirozenou atmosféru, se nyní těší novým zlepšením, které by měly výrazně zlepšit kvalitu vody a atraktivitu pro místní obyvatele i návštěvníky.

Hlavním cílem je zajistit, aby přírodní koupání na rybníku Cihlář nadále zůstalo dostupné pro všechny, aniž by byla narušena jeho přirozená krása. Tyto připravované změny by měly být realizovány v souladu s tímto cílem.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy