Besedy s pamětníky o odsunu do Rakouska v Pelhřimově

Ve středu 5. a ve čtvrtek 6. dubna pořádalo Muzeum Vysočiny Pelhřimov v rámci doprovodného programu k probíhající výstavě Pomalu začalo být zase dobře, která je postavena na vzpomínkách pamětníků odsunu německy mluvícího obyvatelstva do Rakouska v roce 1945, debaty s pamětníky.

uniweb weby

Hosty debaty byl Sascha Windholz z rakouského Institutu pro výzkum migrace, který se podílel na tvorbě výstavy, a dva pamětníci, Karl Ledwina pocházející z Jihlavy a Reiner Martin Elsinger z Mikulova. První beseda určena pro veřejnost se konala v užším kruhu. Panovala příjemná atmosféra a po moderované části přišel prostor pro dotazy ze strany publika.
Následující den byly obdobné besedy uspořádány pro žáky 9. tříd a studenty gymnázia. Studentům byl představen projekt a pod vedením Saschi Windholze proběhla opět úvodní moderovaná část. Poté se zapojili i studenti se svými dotazy. Celkem se zúčastnilo na 234 žáků a studentů. Obecenstvo bylo zvídavé, a proto doufáme, že vzbudilo jejich zájem, který budou dále rozvíjet.

Výstava Pomalu začalo být zase dobře je v Muzeu Vysočiny Pelhřimov, p. o., k vidění do 23. dubna. Všichni jsou srdečně zváni!

Gabriela Krejčová Zavadilová, Muzeum Vysočiny Pelhřimov, p. o.

Fotogalerie
Autor: Muzeum Vysočiny Pelhřimov , příspěvková orgranizace Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy