Energetické granty pro firmy: Úspora a inovace v dosahu

Výzva EENergy nabízí evropské granty na podporu energetické efektivnosti malých a středních podniků. Příklady projektů zahrnují fotovoltaické panely, energetické poradenství či vzdělávání zaměstnanců.

uniweb weby

Malé a střední podniky mají nyní možnost získat evropské zdroje pro kofinancování energetických projektů. Výzva EENergy, která je tematicky otevřená pro zájemce, poskytuje granty až do výše 10 000 EUR na projekt/firmu, a to za předpokladu úspěšnosti soutěže až 50%. Tato výzva podporuje celou řadu projektů, které přispívají ke snížení spotřeby energie ve společnostech.

Příklady projektů, které mohou žadatelé navrhovat, zahrnují instalaci fotovoltaických panelů, výměnu zastaralých strojů, energetické poradenství, energetický audit firmy, nákup senzorů nebo software na podporu energetického řízení a vzdělávání zaměstnanců související se snižováním spotřeby energií. Hlavní výhodou energetických grantů je možnost 100% financování bez spoluúčasti žadatelů.

Energetické granty nejsou v režimu podpory de minimis, což znamená, že žadatelé nemusí mít obavy z překročení limitu státní pomoci. Úspora energie ve výši 5% se počítá dle rozsahu projektu, a to ať už se jedná o celou firmu nebo jen jednotlivý stroj.

Pro snazší zpracování a podání žádostí je k dispozici možnost online podání. Více informací můžete nalézt na webu projektu.

V souvislosti s otevřenou výzvou proběhnou pro zájemce informační webináře, které se budou konat 20. února, 27. února a 5. března. Interesenti se mohou zaregistrovat a po registraci obdrží odkaz na připojení k webináři na platformě MS Teams.

Kontakt pro více informací: J. Vavřínek (TC Praha), vavrinek@tc.cz, 739 018 344. Zdroj: www.tc.cz.

Nezmeškejte tuto jedinečnou příležitost pro vaši firmu a získejte energetické granty na podporu efektivity a další snižování spotřeby energií. Přihlaste se k výzvě EENergy před 15. dubnem 2024 a využijte příležitosti zlepšit svou konkurenceschopnost na trhu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy