Horácké divadlo oslaví 85. sezonu

Horácké divadlo v Jihlavě zahajuje 85. sezónu s pěti premiérami a netradičním mixem kultury a sportu. Vystoupí s inscenací o hokejovém klubu Dukla Jihlava v neobvyklém formátu dokumedií.

uniweb weby

Horácké divadlo v Jihlavě otevírá dveře pro svou nadcházející 85. sezónu v plném rozmachu a živé energii. Divadlo nejen představí pět nových premiér na své velké scéně, ale také oživí minulost města tím, že do svého repertoáru přidá inscenaci o slavném jihlavském hokejovém klubu Dukla Jihlava. Chystá se tedy na podzim nabídnout netradiční mix kultury a sportu.

Téma Dukly Jihlava bude prezentováno v neobvyklém formátu dokumedií, což je spojení dokumentu a komedie. Takto vystihne vzlety i pády klubu, vypráví příběh od jeho založení až po jeho stěhování z Olomouce do Jihlavy a první ligový titul. Režisér inscenace, využijí tohoto inovativního formátu dokumedií k poctě jednoho z nejikoničtějších hokejových klubů. Motto představení přesně vystihuje ducha soutěžení: „Není důležité zúčastnit se, důležité je vyhrát. A pak ještě jedenáctkrát“.

Po vedlejší koleji Horácké divadlo také plánuje uvedení hry inspirované kultovním českým filmem Limonádový Joe. Tato inscenace je očekávána s velkým napětím, neboť divadlo pro své adaptace filmových děl získalo uznání. Ale na rozdíl od předchozích inscenací očekává divadlo, že tento kus bude trochu jiný, neboť režie se ujímá mladý a talentovaný režisér Marek David. Právě debut tohoto třicetiletého režiséra na hlavní scéně divadla, v inscenaci Limonádového Joe, bude jistě vrcholným bodem nadcházející sezóny, který diváci uvidí v dubnu příštího roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy