Jihlavské středisko křesťanské pomoci zavádí nocleženky pro lidi bez přístřeší

Nocleženky jsou inovativní způsob, jak pomoci lidem bez domova zakoupením poukázek v hodnotách 50, 100, 500 nebo 1000 Kč. Noclehárna v Jihlavě, s kapacitou pro 18 osob, je téměř stále plně obsazená.

uniweb weby

Ve světě charity se objevila inovativní možnost, jak pomoci lidem bez domova – Nocleženky. Tyto poukazy umožňují dobrovolníkům přispět na zajištění noclehu pro ty, kteří nemají střechu nad hlavou. Lidé mohou zakoupit poukázky v hodnotě 50, 100, 500 a 1000 korun.

Noclehárna v Jihlavě zaznamenává nepřetržitě vysoký zájem jak od mužů, tak i žen. Byla otevřena na začátku letošního roku a maximální kapacita čtyř pokojů umožňuje ubytování pro 18 lidí. I přes tuto kapacitu jsou všechny pokoje téměř neustále plně obsazené a pracovníci jsou často nuceni některé klienty odmítat.

V největší míře byla noclehárna vytížená během zimních měsíců, kdy je poptávka po ubytování nejvyšší. Ovšem ani po skončení chladného období nepolevil zájem o ubytování a zařízení nadále slouží potřebným.

Díky Nocleženkám mohou dárci jednoduše přispět na konkrétní pomoc lidem bez domova, což je obzvláště důležité v obdobích, kdy je poptávka po noclehu nejvyšší. Každý dar je cenný a přispěje k tomu, aby měl někdo z těchto lidí, kteří se ocitli v těžké životní situaci, bezpečné místo k přespání.

Nocleženky jsou nejen prostředkem k okamžité pomoci, ale také znamením solidarity a podpory pro lidi na okraji společnosti. Zakoupením těchto poukazů může každý jedinec přispět k lepšímu životu pro nejzranitelnější členy naší společnosti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy