Jindřichohradecké dráhy v insolvenci přišly o všechny licence

V roce 2022 se Jindřichohradecké místní dráhy dostaly do insolvence a přišly o všechny licence. Společnost nyní plánuje reorganizaci a musí získat nová osvědčení, aby mohla začít sezónní provoz parních lokomotiv a připravit tratě.

uniweb weby

Jindřichohradecké místní dráhy se v podzimních měsících roku 2022 ocitly v insolvenci a přišly o všechny své licence. Nyní se společnost chystá na reorganizaci a bude muset obnovit všechna potřebná osvědčení. „Všude je špína a olej. Zde máme deponované naše dvě provozuschopné parní lokomotivy, se kterými počítáme na letošní sezonu, pokud získáme všechna potřebná osvědčení,“ ukazuje vedoucí dílny Jan Píšala v depu Jindřichohradeckých místních drah.

Píšala dále uvedl: „Ponorky, tedy motoráky s kulatými okny, letos bohužel nevyjedou. Jejich stav není ideální, ačkoliv jejich zprovoznění je možné, je s tím spojené vysoké náklady. Raději se zaměřujeme na provoz starších lokomotiv.“

Připravuje se také trať, kde byly odstraněny popadané stromy a probíhá čištění přejezdů. Dopravci také připravují své zázemí. Jihočeský i Kraj Vysočina vybrali jako dopravce pro úzkokolejnou trať brněnskou společnost Gepard Express.

Provoz na úzkokolejce do Obrataně by měl začít 9. června, a na trati směrem do Nové Bystřice o šest dní později. Nicméně, úzkokolejce stále chybí jedno klíčové osvědčení, které garantuje bezpečný provoz na trati. Drážní úřad by ho měl vydat v nejbližších dnech.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy