Mladý pilot tragicky zahynul při nehodě letadla

Při letecké nehodě ve Vysočině tragicky zemřel dvacetiletý pilot letadla Skyleader 600. Okamžitě po nehodě byly na místo odeslány jak pozemní jednotky, tak i vrtulník. Přesné příčiny nehody a smrti pilota jsou nyní předmětem šetření, byla nařízena pitva. Bylo potvrzeno, že v letadle byl pouze jeden cestující.

uniweb weby

V neslavném leteckém incidentu, který se odehrál ve Vysočině, na místě tragicky zemřel pilot malého letadla Skyleader 600. Hasiči a zdravotníci byli na místě rychle, avšak ani jejich snaha o záchranu nebyla dostatečná. Jak uvedl mluvčí záchranářů z Kraje Vysočina, Petr Janáček, zemřel pilot hned po nehodě, přičemž jeho zranění byla tak závažná, že nebyly slučitelné se životem. Na místo nehody byly odeslány jak pozemní jednotky, tak i vrtulník.

V současné době je příčina pádu letadla, stejně jako přesná příčina smrti pilota, předmětem šetření. Podrobnější informace potvrdila policejní mluvčí, Michaela Lébrová: 'Dvacetiletý pilot zatím z neznámých důvodů havaroval a na místě podlehl svým těžkým zraněním.' Dodala také, že k určení přesné příčiny smrti byla nařízena pitva.

Okamžitě po nehodě bylo zahájeno pátrání, aby se zjistilo, zda v letadle nebyl někdo další. Avšak jak uvedl mluvčí záchranářů Janáček, nebyl nalézán nikdo další. Toto potvrdila také policie, která později uvedla, že podle prvotního vyšetření měl ve stroji cestovat jen jedna osoba.

Výjezdová skupina kriminální policie dorazila na místo nehody, aby provedla další vyšetřování. Mluvčí Lébrová v pondělí odpoledne uvedla, že 'příčinu pádu letadla zkoumají policisté společně se specialisty z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.'

Nehoda se odehrála na místě zvaném Hostinky, jak dodala policie. Pro další informace a detaily sledujte naše aktualizace.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024