Nebankovní půjčka: Kdy se vyplatí?

Nabídky půjček od nejrůznějších nebankovních společností na nás vyskakují z každého koutu internetu. Taková nebankovní půjčka je dobrý sluha, ale může se z ní vyklubat zlý pán. Aby vám posloužila dobře, je nutné vědět, v jakých případech se vyplatí ji sjednat.

uniweb weby

Nebankovní půjčku je možné získat rychle, pohodlně a bez dlouhého papírování. Přesto se však mezi lidmi netěší dobré pověsti. Nebankovní půjčka vám pomůže zalepit aktuální finanční krizi. Pokud však nestačíte splácet, může se vám o velkou finanční krizi také postarat.

Výhody a nevýhody nebankovních půjček

Na rozdíl od bank, nebankovní společnosti nezkoumají žadatelovu schopnost splácet. To umožňuje získat peníze snadno a rychle. Většina nebankovních společností také nabízí službu sjednání půjčky online. Celý proces v případě online půjčky zabere pouhé minuty a nebankovní společnost neověřuje, kolik peněz má právě žadatel na účtu, ani zda má čistý trestní rejstřík.

Největší výhoda nebankovních společností tedy spočívá právě v tom, že půjčí prakticky komukoliv a peníze máte velmi rychle k dispozici. Je tu ale i druhá strana mince. Pokud se vám nepodaří nebankovní půjčku řádně splatit, čekají vás vysoké sankce.

V jakých případech se rozhodnout pro nebankovní půjčku

Nebankovní půjčka by především neměla být řešením dlouhodobě nepříznivé finanční situace. Pokud vaše finanční problémy trvají měsíce, dá se předpokládat, že nebankovní půjčka vám s nimi nepomůže, spíše naopak. V takovém případě se zaměřte na nabídku bankovních společností, jako je například půjčka od České spořitelny. Velké bankovní společnosti, jako je tomu v případě půjčky České spořitelny, dokáží nabídnout výhodnější podmínky.

Pro nebankovní půjčku se rozhodněte v případě, že potřebujete rychlou finanční injekci z důvodu nenadálé události. Tedy když je vaše finanční situace dlouhodobě stabilní a víte, že půjčku zvládnete splácet.

Sjednejte si nebankovní půjčku, pokud:

  • Nevyjdete daný měsíc s penězi a musíte uhradit běžné poplatky za elektřinu, telefon, vodu nebo nájem.
  • Máte akutní zdravotní problém a chybí vám finanční prostředky na léčbu.
  • Potřebujete nové auto, abyste se dostali do zaměstnání.
  • Nemáte prostředky na nutný jednorázový nákup a v dalších podobných případech.

Ujistěte se, že zvládnete splácet

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv druh půjčky, vždy se nejprve ujistěte, že půjčku zvládnete bez problémů splácet. Spočítejte si dobře své příjmy a vyberte si spolehlivého zprostředkovatele. A pokud se náhodou dostanete do problémů se splácením, kontaktujte zprostředkovatele co nejdříve. Většina společností se vám bude snažit vyjít vstříc a najde pro vás nejpřijatelnější řešení.

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 03.09.2020 06:16



3 +
 

Hlavní zprávy