Obraz mapy světa: Mějte zeměkouli jako na dlani

Naše planeta je kouzelná, a to ve všech směrech. Dívat se na zeměkouli z ptačí perspektivy a sledovat střídající se vodní plochy s pevninou je rozhodně zajímavé. Členitost samotné pevniny je obrovská. K tomu, abyste naši planetu viděli, musíte většinou použít mapu nebo mobil.

uniweb weby

Pokud jste ale fascinováni její velikostí a krásou, nebojte se ani jiných znázornění země. Výbornou volbou je bezesporu obraz mapa světa, který můžete mít prakticky v jakékoli místnosti. Mimo onu zajímavost nabídne také možnost bezděčného vzdělávání sebe či dětí. Prostě se třeba jen zadíváte na určité místo a budete chtít vědět, jak se jmenuje a mnohé další informace. Obraz mapy světa si lze pořídit v mnoha podobách. My se na některé nejznámější podíváme mnohem podrobněji.

Politická mapa světa

Geopolitika hraje v současné době v mezinárodních vztazích velmi důležitou roli. A není se čemu divit. Určitě není od věci vědět, kde se nacházejí jednotlivé státy. Člověk si udělá představu a získá alespoň jakýsi malý přehled. Politická mapa světa může vypadat v interiéru moc hezky a její pestrobarevnost dodá dané místnosti další rozměr. Mapa světa na zeď, obraz, který je svým způsobem specifický. Přesně to zaujme fakticky každou návštěvu, jež k vám dorazí.

Historické zachycení naší planety

Image title

Dějiny naší planety jsou neskutečně pestré a bohaté. Už mnohokrát se astronomové a další vědci snažili zachytit zeměkouli jako takovou. Historické mapy jsou specifické nejenom dobovým písmem, ale také mnohými dalšími zajímavostmi. Mimo jiné je možné jmenovat například třeba i dobové pojmenování různých lokalit a zemí. A grafické provedení samotné mapy? Při pohledu na ni budete neskutečně překvapeni a fascinováni. Dýchne na vás samotná historie a v myšlenkách se dostanete do dob dávných, jež měly svá specifika, své osobité kouzlo. Obraz mapa světa v historickém provedení je zkrátka unikátní ve všech směrech. Mít ho třeba v pracovně nebo v kanceláři určitě stojí za to. Exteriér bude vypadat skutečně stylově po všech stránkách. Jinak k historickým mapám patří také různé tradiční pomůcky pro poznávání zeměpisných končin. Jedná se především o kompas, astroláb a mnohé jiné. Obrazy znázorňující jednak mapu a jednak také tyto pomůcky vypadají perfektně.

Geometrická abstrakce mapy světa

Image title

Jestliže byste raději nechali na ostatních, aby si určili, kde jednotlivé státy a lokality jsou, máte možnost volit abstrakci mapy světa. Ta vypadá náramně a charakteristická je především tím, že v podstatě zaznamenává jenom obrysy jednotlivých kontinentů, které jsou propojené čarami. Tím pádem je třeba si skutečně domyslet, kde jednotlivé země leží. Tedy pokud o takovéto domýšlení stojíte. Takováto geometrická abstrakce může být vynikající jak třeba v obývacím pokoji, tak i v ložnici. Při pohledu na ni nemusíte myslet. Jen si třeba řeknete, jak je svět obrovský a kolik tajemství ještě ukrývá.

Pestrobarevná fyzická mapa Evropy

Image title

Jestliže byste rádi skutečně realistické vyobrazení konkrétního kontinentu, vyplatí se vsadit na fyzickou mapu Evropy. Ta se samozřejmě vyznačuje především zelenou barvou, nicméně ony nížiny jsou kombinovány s horami třeba v podobě Alp. Ty už se zobrazují hnědými odstíny, Když se ke všemu ještě přidá vodstvo znázorněné tradiční světlou modrou barvou, není co řešit. Získáváte komplexní pohled na starý kontinent se vším všudy. Takováto mapa bude v pokoji teenagera jednak ozdobou a jednak také skvělou edukativní pomůckou.

Různá barevná provedení mapy světa

Image title

Jestliže chcete daný pokoj dokonale oživit mapou, jež bude jednobarevná na nějakém podkladu, nebojte se ani takovéhoto pojetí. Moderní obraz na plátně mapa světa může být v jakýchkoli barevných variacích. Co se týká samotných odstínů, tak ty se vyplatí volit hlavně na základě barevného charakteru konkrétní místnosti. Perfektní jsou třeba variace mapy v oranžovém provedení v kombinaci s černým podkladem. Není ale problém vybírat ani mapy v modrém hávu. Alternativ je zkrátka spousta a stojí za to je využít.

Fotogalerie
Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
02.10.2020 08:47



2 +
 

Hlavní zprávy