Praktické doplňky pro váš vůz i vaše bezpečí? Podívejte se na ně s námi

Život motoristy může být občas náročný, protože o svůj vůz se musíme starat. Musí být zejména v perfektním technickém stavu, aby byl pro nás a naši posádku maximálně bezpečný. Také na cestách na nás často číhá nebezpečí, se kterým se zkrátka musíme umět naučit žít. Na druhou stranu zde existuje celá řada možností, jak si život s automobilem zpříjemnit. Osobní automobil je ostatně především o komfortu, kvůli kterému si jej přece pořizujeme.

uniweb weby

Chraňte svůj vůz zvenčí

Pojďme se nejprve podívat na praktickou vychytávku, která je určena zejména pro váš automobil. Především pokud máte nový vůz, určitě chcete, aby jako nový vypadal co nejdéle. Při pravidelných jízdách samozřejmě dochází k opotřebení různých částí vozu, ale nejvíce to může být vidět na karoserii, konkrétně pak laku. Nejhůře to zpravidla odnáší přední kapota, protože je nejvíce vystavena odletujícím kamínkům a také na ní ulpívá hmyz. Proto stojí za zvážení tzv. deflektor přední masky, který má schopnost kapotu chránit, a to právě před odletujícími kamínky či hmyzem. Deflektor totiž:

  • Ovlivní proudění vzduchu okolo kapoty
  • Zmírní znečištění a opotřebení kapoty

Nejenže kapota nebude díky deflektoru tolik vystavována znečištění a poškození vnějšími vlivy, ale také to pro vás znamená, že při mytí vozu už nad přední kapotou, při odstraňování často velice kvalitně přilepených nečistot, nestrávíte zdaleka tolik času.

Chraňte sebe a svou posádku

Co nás ale při provozu automobilu obvykle trápí nejvíce, to je především bezpečí naše a naší posádky. Ačkoliv můžeme být zodpovědnými řidiči, nejsou to zdaleka všichni kolem nás. Právě proto si stále více lidí pořizuje autokamery, které mohou být nápomocny nejen při dopravní nehodě. Moderní technika ale pokročila, což dokazuje také zařízení Neoline X-COP 9100S, které kombinuje funkci kamery do auta a antiradaru. Radarový modul můžete používat dle potřeby a lze také deaktivovat. Každopádně rovněž antiradar dokáže přispět aktivní bezpečnosti, protože už nebudete muset být tak úzkostliví při sledování dopravních značek.

Zdroj obrázku: Syda Productions / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy