Topíte doma dřevem? Bez těchto nástrojů a pomůcek se neobejdete

Vytápění objektu tuhými palivy není ničím výjimečným. V současné době se k tomuto stylu topení uchyluje poměrně velké množství lidí. jednak jde o ryze ekonomickou záležitost a jednak dřevo dává zcela odlišné teplo, než je tomu v případě plynového nebo elektrického vytápění. Na trhu existuje spousta kotlů na tuhá paliva, kamen a krbů, které dokážou dřevo spálit naprosto dokonale. Vy si tak můžete být jistí, že získáte spousty příjemného tepla. Neobjedete se ale bez mnohých nástrojů a pomůcek, jež

uniweb weby

Nástroje na zpracování dřeva

Začít u nich můžeme pochopitelně pilou. Ideální záležitost představuje samozřejmě nějaká značková motorová. Profesionálové vsázejí na benzínovou, nicméně pro řezání dřeva doma na zahradě postačí klasická elektrická. Není tak hlučná a práci s ní bez problémů vykonáte. Koupit pily na dřevo lze dnes naštěstí poměrně levně a ve vysoké kvalitě. Rozhodně byste měli pořídit také sekyru, případně štípačku na dřevo. Právě tyto nástroje jednotlivé špalky naporcují na polínka, jež se přikládají.

Koše a zásobníky na dřevo

Už připravené dřevo je zapotřebí v něčem přenášet a skladovat. Ideální volbu představují bezesporu elegantní nádoby. Mnohdy se vyplatí vybrat koše na dřevo, které jsou lehké, designově povedené a stylové. Naplněné vypadají opravdu hezky a dokonale padnou k jakémukoli krbu nebo krbovým kamnům.

A co třeba vysavač na popel?

Také jeho nákup je velmi důležitý. Zlikvidovat popel je zapotřebí prakticky skoro po každém topení. Jestliže tak činíte pouze klasickým smetáčkem a lopatkou, spousta popela bývá mimo. Vysavač je mnohem efektivnější. Jinak není od věci vyřešit ještě klasikou izolaci. Mnohdy se podaří realizovat kročejovou izolaci a na další se zapomíná.

Zdroj obrázku: brizmaker / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy