Vláda ČR projednala přínosy a rizika jaderné výstavby v Dukovanech

Vláda ČR projednala Socioekonomickou studii Dukovany 2024, kterou zpracovává KPMG ČR. Studie posoudí přínosy a rizika výstavby nového jaderného zdroje v Dukovanech. Vláda také diskutovala se zástupci krajů o zdravotnictví, školství a dalších otázkách, s cílem efektivně řešit regionální problémy a podporovat vzdělávání v energetice.

uniweb weby

Vláda České republiky projednala vznikající Socioekonomickou studii Dukovany 2024. Tento projekt má za cíl posoudit přínosy a rizika spojená s výstavbou nového jaderného zdroje v elektrárně Dukovany, a to z hlediska dlouhodobého rozvoje dotčeného regionu. Realizaci studie na základě výběrového řízení zajišťuje společnost KPMG Česká republika. Studie by měla být dokončena do září letošního roku.

Na zasedání vlády následovalo také jednání s krajskými radami. Premiér Petr Fiala vyjádřil vděčnost za konstruktivní debatu se zástupci krajů. Diskuze se zaměřila na klíčová témata jako zdravotnictví, školství, digitalizaci stavebních řízení a další oblasti. Hlavním cílem bylo identifikovat aktuální problémy regionů a hledat způsoby, jak je vláda může efektivně řešit, ať už prostřednictvím spolupráce nebo legislativních změn.

Jedním z významných bodů jednání byla dostupnost zdravotní péče, zajištění dostatečného počtu lékařů a zdravotníků a financování školství. Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek uvedl, že je velmi povzbudivé vidět ochotu ministra školství intenzivně podporovat vzdělávání v oblasti energetiky. Například v Třebíči bylo na tamní Střední průmyslové škole rozšířeno studium energetiky o další třídu.

Členové vládního kabinetu také absolvovali individuální návštěvy různých zařízení, jako je Školní statek Humpolec nebo Gymnázium Havlíčkův Brod. Při těchto návštěvách je doprovázeli radní Kraje Vysočina Jan Břížďala a Pavel Hájek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy