Výběr pracovních rukavic snadno a rychle. Rozhoduje účel, materiál i velikost

Pracovní rukavice jsou nezbytné k ochraně zaměstnanců, kteří pracují manuálně. Své využití najdou v různých oborech – například také ve stavebnictví, strojírenství či potravinářském průmyslu. Jak ale vybrat ty správné, zejména pak pro ty profese, kde kvalitní ochranné pomůcky mohou skutečně ochránit zdraví a život?

uniweb weby

K čemu je chcete využít?

Před samotnou koupí je nutné vědět, k čemu chcete pracovní rukavice využít. Jiné budou rukavice pro elektrikáře, jiné zase pro někoho, kdo pracuje s chemií. Musíte vědět, před jakými riziky chcete své ruce ochránit. V řadě profesí se vyžaduje přesná specifikace odolnosti, případně certifikace.Jaké rukavice jsou na trhu?

  • Rukavice, které jsou chemicky odolné
  • Rukavice odolné proti proříznutí nebo propíchnutí
  • Antivibrační rukavice
  • Rukavice, které chrání před elektrickým proudem
  • Rukavice odolné proti teplu
  • Neoprénové rukavice

Najdou se však i mnohé další typy, vždy záleží na nabídce konkrétního výrobce.

Materiál

Důležité je, z jakého materiálu jsou rukavice vyrobeny. Podstatný je nejen vnější povrch, ale i materiál uvnitř rukavic. Běžně se používá bavlna, textilie, kůže a směsi PVC. Podle toho pak můžete očekávat různou úroveň odolnosti proti oděru a prodyšnost.

Velikost

Velmi důležitou roli hraje také správně zvolená velikost. Pokud mají pracovní rukavice chránit, je nutné, aby rukavice dobře seděla, ale zároveň také umožňovala přirozený pohyb. Správná pracovní rukavice musí těsně přiléhat k prstům i k dlani. Ve špičkách prstů ale naopak musí být volný prostor.

Spolehlivý výrobce

Při výběru pracovních rukavic se vyplatí obrátit se také na spolehlivého dodavatele a výrobce. Kvalita je u tohoto výrobku zcela klíčová, abyste se vyhnuli nepříjemným překvapením nebo nehodám, které mohou mít vážné následky. Nešetřete tedy a investujte skutečně do osvědčených ochranných pomůcek s odpovídající certifikací.

Zdroj obrázku: gpointstudio / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy