Vysočina nabízí miliony na sportovní projekty

Kraj Vysočina spustil dotační program na podporu sportovní infrastruktury, kde obce a města mohou žádat o financování až 50 % nákladů projektu. Menší sídla mohou získat 5-20 milionů korun na projekt, větší města až půl miliardy korun na dva projekty.

uniweb weby

Kraj Vysočina otevírá možnost pro obce a města žádat o dotace na rozvoj a modernizaci sportovišť. Dotace mohou využít jak na venkovní sportovní plochy, například hřiště, ovály či kurty, tak na vnitřní sportovní objekty, jako jsou haly nebo tělocvičny. Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek oznámil, že dotace budou poskytnuty ve výši 50 % celkových nákladů na projekt. Podle něj mohou menší sídla žádat o podporu v rozmezí pěti až dvaceti milionů korun na jeden projekt.

Pro větší města je připraveno až půl miliardy korun. Tato větší města mohou získat finanční podporu na dva projekty současně. Termín pro podání žádostí je konec října. Hejtman Kraje Vysočina dodal, že podmínky pro získání dotací jsou podrobně uvedeny na webové stránce www.fondvysociny.cz. Zájemci mohou také adresovat své dotazy na e-mail tisk@kr-vysocina.cz.

Podmínky programu jsou jasně stanoveny a mají za cíl podpořit rozvoj sportovní infrastruktury v regionu. Poskytnutí financování ve výši poloviny celkových nákladů může výrazně přispět k realizaci modernizačních a rozvojových projektů, které by jinak mohly být pro některé obce nedosažitelné.

Zatímco větší města mohou těžit z výraznější podpory až pro dva samostatné projekty, menší sídla mají možnost získat dotaci na jednotlivé projekty, což by mělo přispět k rovnoměrnému rozvoji sportovní infrastruktury napříč celým regionem.

Kraj Vysočina tímto krokem reflektuje rostoucí potřebu kvalitního sportovního zázemí a podporuje aktivní životní styl svých obyvatel. Uvolnění finančních prostředků na sportovní areály a zařízení je významným krokem nejen pro zlepšení fyzické kondice, ale i pro rozšíření volnočasových aktivit pro obyvatele všech věkových kategorií.

Zájemci o dotace, ať už z řad menších obcí nebo větších měst, by neměli otálet s přípravou projektů a podáním žádostí. Dotace se mohou stát klíčovým faktorem pro realizaci ambiciózních sportovních projektů, které by jinak mohly zůstat pouze na papíře.

Podrobné informace o podmínkách programu a možných formách podpory naleznete na webové stránce www.fondvysociny.cz nebo prostřednictvím e-mailu tisk@kr-vysocina.cz. Nezapomeňte, že čas na podání žádostí máte pouze do konce října.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy