Adam Růžička končí v NHL kvůli "lajně"

Bratislavský hokejista Adam Ružička, který hrál za Dynamo Pardubice, byl v roce 2017 draftován Calgary Flames. Po třech letech na farmě odehrál za Flames 114 zápasů. Jeho kariéra v NHL byla narušena incidentem s kokainem. Video sám zvěřejnil na sociální síti. Přestoupil do Spartaku Moskva.

uniweb weby

Bratislavský rodák Adam Ružička v minulosti oblékal i dres Pardubic

Bratislavský rodák Adam Ružička, který v letech 2014 až 2016 působil v týmu dorostu a juniorky klubu Dynamo Pardubice, udělal úspěšný krok do zámoří. V té době si zahrál s několika talentovanými hráči, jako jsou Filip Zadina, David Tomášek, Daniel Voženílek, Karel Vejmelka a Jan Ščotka.

Ružička odešel do zámoří jako nadějný talent a v roce 2017 byl vybrán Calgary Flames ve čtvrtém kole (celkově 109. pozice) draftu NHL. Svou cestu za pevným místem v týmu Flames absolvoval přes tři roky na farmě, ale postupně se prosadil a v elitní soutěži odehrál za Calgary celkem 114 zápasů, ve kterých zaznamenal 14 gólů a 26 asistencí.

V lednu tohoto roku však jeho profesionální kariéru v NHL zasáhla nepříjemná událost. Poté, co se Arizona Coyotes rozhodla si Ružičku stáhnout z waiver listu, se na internetu objevilo video zachycující Ružičku s lajkou bílého prášku a platební kartou. To vedlo ke konci jeho angažmá v Arizoně.

„Jsem rád, že všechno dopadlo takhle,“ uvedl Ružička na webu svého nového klubu Spartak Moskva. „Stal jsem se součástí významného klubu, jakým je Spartak Moskva. Obzvlášť se těším, že budu hrát po boku manžela mé sestry – Michala Čajkovského. Chci vzkázat všem fanouškům Spartaku, že už se nemůžu dočkat začátku nové sezony a našich vítězství.“

Do ruských lig směřuje i další slovenský reprezentant, obránce Mário Grman. Ten se z Vítkovic přesouvá do Admiralu Vladivostok, kde podepsal smlouvu na jeden rok. Informaci potvrdil ruský klub na svých sociálních sítích. Během mistrovství světa Grman o svém novém angažmá příliš nemluvil, ale prohlásil: „Řeší se to. Jestli to bude lepší, to můžeme říct až po sezoně.“


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024