Agresivní mladíky policisté rychle vypátrali

ŽĎÁRSKO: Opilí muži napadli řidiče taxislužby a s vozidlem následně odjeli

uniweb weby

Policisté žďárského územního odboru objasnili v krátké době závažný případ, při kterém se obětí násilí stal řidič taxislužby. Dva mladí muži mu vyhrožovali, fyzicky ho napadli a nakonec připravili o vozidlo, se kterým odjeli. Policisté oba podezřelé vypátrali ještě ten den, mladíci byli opilí a oba skončili na protialkoholní záchytné stanici. Vozidlo cestou nabourali. Dvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání tří trestných činů, ze spáchání trestné činnosti je podezřelý i jeho mladistvý komplic. V pátek 18. března přijali policisté po osmé hodině večer oznámení od řidiče taxislužby, kterého připravili o vozidlo Škoda Octavia dva agresivní zákazníci. Policisté zjistili veškeré dostupné informace i popis podezřelých a začali po nich i automobilu intenzivně pátrat. Napadený řidič utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. 
Policisté na základě šetření zjistili směr, kam vozidlo jelo, a následně i podstatné informace k pachatelům. V krátké době se policistům podařilo vozidlo vypátrat a zastavit v Novém Městě na Moravě, automobil vykazoval známky poškození po dopravní nehodě. Řidiče i jeho spolujedoucího zadrželi. Oba mladí muži byli pod vlivem alkoholu, při dechových zkouškách jim policisté naměřili hodnoty přes dvě promile alkoholu. Mladistvý řidič navíc ani nevlastní řidičský průkaz a byl pod vlivem drog, test u něho ukázal přítomnost amfetaminu, v nemocnici se podrobil lékařskému vyšetření. Oba směřovali v doprovodu policistů na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění na oddělení policie. O situaci policisté informovali rodiče mladistvého chlapce. 
Automobil Škoda Octavia policisté zajistili, dopravní nehodu šetří. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Dvacetiletý muž ze Žďárska byl obviněn z přečinů pokusu ublížení na zdraví, vydírání a neoprávněného užívání cizí věci spáchaných ve spolupachatelství,“ řekl npor. Mgr. Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán a je v současné době ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody. Případ začal, když si mladí muži ve večerních hodinách zavolali do Bystřice nad Pernštejnem na odvoz vozidlo taxislužby a nechali se odvézt do Velkého Meziříčí. Při cestě se chovali nevhodně, byli vulgární a narušovali řízení automobilu, proti čemuž se řidič opakovaně ohradil, agresivita přepravovaných mužů se ale stále stupňovala. Dvacetiletý muž je obviněn z toho, že se svým spolupachatelem řidiči vyhrožovali násilím a po zastavení řidiče i fyzicky napadali. Utržil rány pěstí i kopy nohou. V cestě chtěli muži pokračovat, řidiči se ale podařilo utéct, s vozidlem následně odjeli sami. Mladistvý řidič byl opilý, nevlastní řidičské oprávnění a cestou vozidlo poškodil. Mladistvý je kromě tří trestných činů podezřelý ještě z provinění ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedení všech nezbytných úkonů byli oba mladí muži ze zadržení propuštěni. Případ kriminalisté vyšetřují. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. por. Bc. Jana Kroutilová, komisař 22. března 2022



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.03.2022 07:59



0 +
 

Hlavní zprávy