Akumulátorové vs. elektrické vysavače: Které jsou lepší?

V dnešní době je nabídka vysavačů opravdu pestrá. Vybírat můžete dle různých parametrů, ať už hledáte klasiku, či chytré zařízení, které vám úklid co nejvíce usnadní.

uniweb weby

Akumulátorové vysavače

Oblíbenou volbou jsou akumulátorové vysavače, které se napájí z baterie. Jejich hlavní výhodou je flexibilita – díky absenci kabelu je manipulace opravdu jednoduchá a nemusíte hledat zásuvku. Aku tyčové vysavače jsou lehké, zvládnete s nimi vysát i schodiště a hůře dostupná místa. Nicméně výdrž baterie vás může omezovat, zejména pokud potřebujete vysát velkou plochu.

Modely s kabelem

Hlavní výhodou vysavače s kabelem je, že s ním můžete uklízet libovolně dlouho. Nemusíte se obávat, že se vybije baterie. Zároveň mívá většinou vyšší sací výkon, jelikož nemusí šetřit energií. Mnohdy je také levnější, ale záleží na konkrétním modelu. Nevýhodou je omezená mobilita – kabel může při uklízení překážet, musíte ho přepojovat do další zásuvky a samotné zařízení je většinou těžké. Při běžném úklidu se to ale dá zvládnout. Nicméně pro rychlý úklid se hodí mít po ruce i aku ruční vysavač – s tímto kombem vysajete všude.

Ideální varianta pro vás

Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Je důležité zvážit pro a proti. Aku modely nabízí řadu praktických funkcí, ale ne vždy jsou vhodné. Pokud máte velkou domácnost, pak se může stát, že na jedno nabití nevysajete všechny podlahy. Jestli máte koberce, je důležité sledovat výkon – některé aku vysavače jsou úsporné a nemají takový sací výkon. V neposlední řadě je samozřejmě rozhodující rozpočet. V obou kategoriích ale najdete levné i dražší varianty.

Při výběru je důležité zvážit, co od nového úklidového pomocníka očekáváte. Tyčové vysavače mají řadu výhod, ale nemusí být vždy ideální. Rozmyslete si proto dobře, který druh lépe vyhoví vašim potřebám.

Zdroj obrázku: rh2010 / stock.adobe.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy