Benefice Na jedné lodi, ve vlnách života

Obecně prospěšná společnost Portimo pořádá podzimní benefici. Její pátý ročník se uskuteční s podporou města Nové Město na Moravě v pátek 7. října v novoměstském kulturním domě pod názvem Na jedné lodi, ve vlnách života.

uniweb weby

Letošní benefice chce hostům nabídnout program, zaměřený na život a jeho proměny v běhu času – proto o čase různými formami vypovídají obě divadelní představení, výstava fotografií, téma obrazárny, živé sousoší i fotokoutek ve stylu secese i recese. To vše doprovodí celodenní hračkoviště a benefiční kafárna. „Chceme ukázat životaběh a čas různými formami. Záměrem je nechat hosty benefice prožít všemi smysly různé životní etapy a připomenout, že rozmanité ´vlny´ k opravdovému životu přirozeně patří,“ říká Ruth Šormová, ředitelka Portimo, o. p. s. 

Program benefice zahájí dvě dopolední divadelní představení pro dětské diváky. Příběh MOMO v podání Studia Damúza je inspirován knihou Michaela Ende Děvčátko Momo a ukradený čas, a je určen dětem mladšího školního věku. Představení začínají v 9.00 a v 11.00 a jsou už téměř vyprodaná díky zájmu novoměstských škol. 

Vepsáno do vrásek
 je název výstavy sociálních fotografií známého českého fotografa Jindřicha Štreita. Fotografie zachycují rozmanitost stáří a budou při benefici k vidění od 10.00 až do 23.00. Výstava je prodejní formou „tiché aukce“. 

Od 10.00 do 18.00 v předsálí otevřenme Hračkoviště. Letos je pro děti jsme připravili výběr originálních her a hraček, včetně maxi deskových her a velkých didaktických herních panelů, které budou mít při benefici svou premiéru.
Především (ale nejen) pro děti je připravena benefiční Obrazárna. Ta se budeme během celého dne postupně plnit výtvarnými díly na téma Až budeme staří… Je otevřena od 10.00 do 18.00 a vítán je každý, kdo rád kreslí nebo si obrázky prohlíží“ zve Ruth Šormová.

V odpoledním čase od 15.00 do 17.00 mohou návštěvníci benefice cinknutím mince rozpohybovat Živé sousoší, ve kterém ožijí vlny času a života díky dobrovolníkům – přátelům Portimo.

Tradiční benefiční Kafárna bude letos otevřena od 10.00 až do 23.00. Nabídne hostům pestrý výběr sladkých i slaných dobrot, nápojů i kávy a od 17.00 do 19.00 zpestří kafárenské posezení také živá hudba. 

Vrcholem benefice bude v 19.00 divadelní představení Božská Sarah, slavná hra o posledním létě proslulé herečky Sarah Bernhardt. Pro Divadlo Kalich se režie hry podle scénáře Johna Murrella ujala Alice Nellis; v hlavní roli se představí Iva Janžurová, ve vedlejší roli Igor Orozovič (alternuje Kryštof Hádek).  Vstupenky je možno zakoupit v předprodeji (v ceně 360 Kč), případně na místě před představením (v ceně 390 Kč).

Během celého dne si mohou návštěvníci zakoupit příležitostné butony, prohlédnout si videoprojekci Pomáhej Portimu pomáhat! nebo se vyfotografovat v kulise benefičního fotokoutku, nazvané „secese i recese“. Připraveny jsou také benefiční noviny, poděkování všem dárcům, sponzorům a partnerům benefice a samozřejmě také informační stánek Portimo.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.09.2016 13:47




0 +
 

Hlavní zprávy