Bezdrátová sluchátka k televizi: Jak je vybrat?

Máte rádi kvalitní zvuk, ale z určitých důvodů nemůžete mít televizi puštěnou nahlas? Řešením mohou být bezdrátová sluchátka k televizi. Oproti sluchátkům k počítači nebo telefonu je však výběr sluchátek k televizi o něco náročnější. Jak je správně vybrat?

uniweb weby

Proč to u sluchátek ke klasické televizi není tak jednoduché?

Zatímco bezdrátová sluchátka k telefonům nebo notebookům dnes mnozí považují za samozřejmost, v případě televizí to je poněkud jinak. Technologie Bluetooth, na jejímž základě bezdrátová sluchátka fungují, totiž zdaleka nebývá standardní výbavou ani u dražších modelů chytrých televizí.

Sluchátka s kabelem zase nejsou pro televizi příliš praktická. Kabel přes celou místnost nepůsobí vizuálně moc dobře, dokonce může být pro ostatní členy domácnosti nebezpečný. Kromě toho – jen těžko seženete sluchátka s několikametrovým kabelem a nezbytným doplňkem je tak prodlužovací audio kabel.

Máte bluetooth? Pak je vyhráno

Začneme tím nejjednodušším případem – tedy situací, kdy má televize bluetooth. Pak můžete vybírat z velmi široké škály bezdrátových sluchátek, která jsou aktuálně na trhu. Je jen na vás, zda dáte přednost sluchátkům přes hlavu, nebo prostorově úspornějším peckovým či špuntovým sluchátkům. 

Co se týče kvality zvuku – což je ostatně u sluchátek pro domácí použití primární parametr – vítězí zpravidla velká sluchátka přes hlavu, která kryjí celé uši. Zkoumejte ale i další vlastnosti a nezapomeňte pročíst či zhlédnout recenze jednotlivých typů sluchátek.

Nemá vaše televize bluetooth? Řešení existuje

I pro televize, které nemají bluetooth, existuje řešení. Jedná se o tzv. radiofrekvenční sluchátka. V takovém případě do audio výstupu v televizi zapojte vysílací stanici, která vysílá zvuk do bezdrátových sluchátek.

Druhou variantou je připojení přes externí zařízení – například Apple TV. Může jít ale i o počítač, do kterého zapojíte televizi přes HDMI jako externí monitor. Potom může zvuk přes bluetooth putovat do sluchátek přímo z těchto zařízení a problémům spočívajícím v technické překážce na straně televize se snadno vyhnete.

V každém případě platí, že byste měli důkladně prostudovat technické parametry jak své televize, tak dalších případných periferií, abyste měli absolutní jistotu, že bude vše společně komunikovat, zvuk bude kvalitní a i další vlastnosti celého systému budou splňovat vaše požadavky.

Foto: https://pixabay.com/photos/gaming-boy-child-play-kid-4206919/

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy