Bílé tenisky: Mít minimálně jedny v botníku je nutnost

Bílé boty, zejména bílé tenisky, se staly oblíbenou součástí našich botníků. Jak se dostaly na výsluní a proč alespoň jeden pár klasických bílých tenisek musíte vlastnit i vy?

uniweb weby

Pohodlí, elegance a oblíbenost u obou pohlaví

Asi žádná jiné boty nejsou tak rovnoměrně rozšířené mezi muži a ženami, jako právě bílé tenisky. Pokud se nad jejich oblibou zamyslíme, zjistíme, že se na vrchol dostaly díky tomu, že jsou pohodlné a dá se v nich bez problému strávit celý den. Zároveň jsou ale bílé boty i elegantní a nosí je i světově uznávané módní ikony.

Kde se vlastně vzaly?

Bílé tenisky nám dělají společnost ji několik let a je úplně běžné, že jich během dne potkáme na ulici pěknou řádku. Kde se ale vzaly? Může za to značka Adidas. Díky jejich modelu Stan Smith, který určitě znáte, totiž vznikl nový minimalistický styl, který se hodil na každou příležitost. Právě model Stan Smith totiž kombinoval boty, které jsou vhodné jak na každodenní nošení do školy či do práce, tak si je můžete obléct i na formální příležitosti. Takže se dá říci, že díky šikovnému vyplnění díry na trhu, vznikl zbrusu nový minimalistický styl, který přetrvává dodnes.

Spolupráce s celebritami a nová pravidla etikety

Ikonickému modelu bílých tenisek pomohl i fakt, že se stále častěji začaly objevovat na nohou slavných osobností. Tím se z nich stal oficiálně nový módní trend a bílé boty se začaly vyrábět jako na běžícím páse a zaplavily regály obchodů.

A jelikož jejich obliba se šířila neskutečnou rychlostí a začaly se nosit všude a ke každé příležitosti, bylo načase pozměnit pravidla etikety, jak jsme je znali. V současné době je zcela běžné a přípustné, že do práce v kanceláři chodíte v teniskách, obujete si je i na pracovní schůzku, do alternativního divadla či na svatbu. Musíte ovšem vědět, jak na to, abyste nezpůsobili módní faux pas.

Kvalita, značka a vzhled

Než si tedy obujete do práce či na společenskou událost vaše oblíbené bílé tenisky, ujistěte se, že splňují následující:

  • mají formální vzhled
  • kromě bílé barvy na sobě mohou mít značku výrobce
  • jsou v perfektním stavu

Pokud se chystáte na pracovní schůzi či formální oběd, tenisky si vzít můžete, ale neměly by poutat příliš mnoho pozornosti. V tomto případě platí pravidlo: méně někdy znamená více. Také stav vašich bot je klíčový. Pokud vlastníte bílé boty od světoznámého výrobce, ale mají ty nejlepší roky za sebou, na společenskou událost je raději ponechejte doma a dejte přednost vhodnější obuvi. Nový pár si můžete nakoupit například díky katalogu Flexdog.

Tenisky jsou zkrátka nedílnou součástí aktuálních módních trendů a na výsluní se vytrvale drží již několik let. Pokud víte, jak je správně nosit a nedáte na ně dopustit, vyrazte v nich klidně i na společenskou večeři.

Zdroj obrázku: Alones / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy