Bývalí klienti dětských domovů - vzdělání je klíčem k úspěchu, hrozí kybernetické nebezpečí

Na konferenci, které se účastnilo šest krajských dětských domovů, zaznělo sedm životních příběhů bývalých klientů zaměřených na důležitost vzdělání pro snadnější začlenění do běžného života.

uniweb weby

Na konferenci zaznělo sedm životních příběhů bývalých klientů z DD Jemnice, DD Rovečné, DD Nová Ves u Chotěboře a DD Klubíčko. Jednotlivé příběhy navazovaly na krátký vstup ředitelů těchto domovů o současné výchovné činnosti zaměřené na přípravu dospívajících dětí a mladých dospělých na začlenění se do běžného života po odchodu ze zařízení. Společným jmenovatelem všech příběhů, které na konferenci zazněly, bylo vzdělání. Všichni bývalí klienti se shodli, že s dokončeným vzděláním je vstup do života po ukončení ústavní výchovy mnohem snazší, a to jak z pohledu pracovního uplatnění, tak i finančního zajištění a vytvoření adekvátních podmínek pro kvalitní život a budoucí rodinné zázemí.

Jedna z přednášek se zaměřila také na kybernetickou bezpečnost a na současnou problematiku používání mobilních telefonů. Vedoucí krajského oddělení kybernetické bezpečnosti Dominik Marek seznámil mladé posluchače s možnými nástrahami kybernetických hrozeb při používání mobilních aplikací a způsoby, jak se lze vůči nim chránit.

Pozvání na konferenci přijalo šest krajských dětských domovů – DD Klubíčko, DD Jemnice, DD Rovečné, DD Nová Ves u Chotěboře, DD Senožaty a DD Telč.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy