Celosvazová povolenka pro Trnávku na Pelhřimovsku nutností

Rybáři budou potřebovat celosvazovou povolenku na přehradu Trnávka na Pelhřimovsku, což znamená zvýšení nákladů. Celkové zdražení povolenek se pro letošní rok odhaduje na přibližně 10 %.

uniweb weby

Na přehradu Trnávka na Pelhřimovsku bude teď kromě Orlíku potřebovat nově rybáři celosvazovou povolenku. To představuje nezanedbatelné zvýšení nákladů pro mnoho z nich. 'Musíme počítat s navýšením o necelé tisícovky,' upozorňuje rybář Martin, který je častým návštěvníkem lokality nedaleko Želiva. Přesto si nemyslí, že by kvůli vyšším nákladům povolenku nekupoval – naopak, vyjadřuje radost z toho, že může být u vody a ulovit rybu.

Celkové zdražení povolenek se pro letošní rok odhaduje na přibližně 10 %. 'Bylo zajímavé sledovat reakce rybářů. Pokud jde o ty, kteří pravidelně rybaří a každoročně si kupují povolenky, očekával jsem, že budou mít nějaké výhrady. K mému překvapení však ve většině případů reagovali velmi klidně,' komentuje předseda pelhřimovské organizace Českého rybářského svazu Zdeněk Paul. Zároveň však připouští, že některých rybářů, kteří si drží povolenku pouze pro údržbu, může ubývat.

Za celosvazovou povolenku přitom letos rybáři zaplatí 3 150 korun. Kromě toho bude nutné připočíst 700 korun za členské známky. Místní organizace Českého rybářského svazu také počítá s dalšími výdaji ve výši 1 000 až 1 500 korun. Tento poplatek se týká rybářů, kteří nevykonávají brigádnické hodiny.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024