Dopadení výrobce a distributora drog

JIHLAVSKO: Oba muži jsou obviněni z trestného činu

uniweb weby



Jihlavští kriminalisté dopadli minulý týden dva muže, které spojuje zatvrzelé páchání drogové trestné činnosti. Jeden z mužů pervitin vyráběl a druhý drogy distribuoval. Zásahová jednotka si pro ně přišla do rodinného domu a bytu v Jihlavě. Kriminalisté nalezli při prohlídkách předměty a chemikálie potřebné k výrobě pervitinu, dále drogy a finanční hotovost. Zadržení muži čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Oba již za sebou mají bohatou trestní minulost a hrozí jim až desetiletý pobyt za mřížemi.
V rámci domovní prohlídky zajistili kriminalisté také přístroj, u kterého vzniklo podezření, že pochází z trestné činnosti, a obracejí se proto na případného majitele, aby se přihlásil.

Zákrok proti osobám důvodně podezřelým z drogové trestné činnosti proběhl v druhé polovině minulého týdne na dvou místech Jihlavy. Dva muže zadrželi kriminalisté v časných ranních hodinách ve spolupráci se zásahovou jednotkou Jihočeského kraje. Jednoho z nich dopadli v objektu rodinného domu v době, kdy drogy vyráběl. Druhý podezřelý muž skončil s pouty na rukou v bytě, kde v současné době pobývá. Zadržené odvezli policisté na oddělení, kde byli oba muži umístěni do cel.
Kriminalisté provedli v rodinném domě i bytě domovní prohlídku. Zajistili chemikálie a předměty určené k výrobě pervitinu, dále drogy a finanční hotovost. Nalezli také nivelační přístroj se stativem, který zajistili a zjišťují jeho původ a majitele. Obracejí se proto na veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud by někdo přístroj poznal a byl schopen jeho vlastnictví doložit, může se přihlásit na tísňovou linku 158.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadržených mužů ve věku sedmapadesát a třiačtyřicet let, oba z Jihlavska. „Muži jsou obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Oba obvinění muži byli v minulosti již opakovaně odsouzeni za různorodou trestnou činnost, včetně drogové. Odpykali si i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Mladší z mužů je až do roku 2026 ve zkušební době podmíněného propuštění z vězení. Starší z obviněných byl z výkonu trestu odnětí svobody propuštěn letos na jaře.

Sedmapadesátý muž je obviněn z toho, že v rodinném domě, kde v současné době pobývá, vyráběl pervitin. Druhý obviněný muž na různých místech Jihlavy prodával pervitin dalším lidem, drogy jim poskytl v desítkách případů. Při domovní prohlídce kriminalisté v bytě nalezli několik gramů pervitinu, který si obviněný muž předtím přivezl z Prahy.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Jana Kroutilová
21. srpna 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

st 21.08.2024 12:29



0 +
 

Hlavní zprávy