ZPRÁVY Ekonomika Vysočina

Akumulátorové vs. elektrické vysavače: Které jsou lepší?

V dnešní době je nabídka vysavačů opravdu pestrá. Vybírat můžete dle různých parametrů, ať už hledáte klasiku, či chytré zařízení, které vám úklid co nejvíce usnadní.

11

Před 5 dny Mediální skupina Region24

Strážský most po rekonstrukci je znovu průjezdný

Řidiči mohou opět projíždět přes Strážský potok bez omezení. V říjnu 2022 Fabie řízená pod vlivem alkoholu poškodila barokní most. Opravy financované ŘSD stály cca 750 000 Kč a proběhly ve spolupráci s památkáři.

0

Před 2 týdny Jiří Padevěd

Kraj opět podpořil iniciativy "Do práce a Do školy na kole"

V Kraji Vysočina skončil již 14. ročník celorepublikové kampaně „Do práce na kole, pěšky nebo poklusem“, která letos přilákala rekordních 1 451 účastníků. Tato iniciativa se zaměřuje na změnu každodenních návyků a minimalizaci používání automobilů.

0

Před 3 týdny Jiří Padevěd

Potřebuji půjčit peníze, co pro to můžu udělat?

Moderní svět je plný výdajů, někdy nám přijdou do cesty opravdu nečekaně. V takové chvíli je dostupné efektivní a rychlé řešení v podobě krátkodobého úvěru.

10

Před 3 týdny Mediální skupina Region24

Havlíčkův Brod investuje 77 milionů do ulice a cyklostezek

Město Havlíčkův Brod získalo finanční prostředky ve výši 77 milionů korun díky ukončení činnosti Sberbank a vráceným přebytkům od městských organizací. Tyto prostředky budou investovány do městské infrastruktury, včetně rekonstrukce Dobrovského ulice a výstavby cyklostezek.

0

Před 4 týdny Michaela Prokopová

Nová flotila pro krajské silničáře na Vysočině

Nové vozidla pro krajské silničáře na Vysočině zahrnují značky Tatra, Iveco a Mercedes, vybavené pro různé údržbové práce. Šest Unimogů bude pracovat v prodloužených směnách, čímž se sníží průměrné stáří strojů na 13 let. Celkové náklady byly téměř 140 milionů korun.

0

Před 4 týdny Rebeka Schmidt

Podnikání v Česku zažívá v roce 2024 mimořádný růst

Meziroční nárůst nových společností činí 4 %. Na každých 10 zaniklých firem připadá 25 nových. Roste i počet živnostníků, za první tři měsíce roku jich přibylo 23 000. Firmám se daří, klesá počet bankrotů. Nejvíce nových firem vzniká v sektoru výroby a rozvodu elektřiny. Spotřebitelský optimismus roste.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Nálezy pod brodským obchvatem přepsaly historii a obohatily muzeum

Budování jihovýchodního obchvatu dalo archeologům šanci prozkoumat oblast města, objevili různé artefakty včetně zachovalých pozůstatků rudného mlýna z 13. století.

0

Před měsícem Michaela Prokopová

Jindřichohradecké dráhy v insolvenci přišly o všechny licence

V roce 2022 se Jindřichohradecké místní dráhy dostaly do insolvence a přišly o všechny licence. Společnost nyní plánuje reorganizaci a musí získat nová osvědčení, aby mohla začít sezónní provoz parních lokomotiv a připravit tratě.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

V Jihlavě vzniká východní obchvat s mosty za 600 milionů

Projekt východního obchvatu Jihlavy zahrnuje stavbu dvou mostů a podjezdu pro pěší a cyklisty, které zajišťuje město Jihlava ve spolupráci s Krajem Vysočina. Výstavba probíhá a dokončení je plánováno na podzim 2025. Náklady na jihovýchodní úsek činí přes 600 milionů korun, z poloviny hrazené EU.

0

Před měsícem Adam Wágner

Jihlava zlepšuje parkování: Rozšiřuje zpoplatněné zóny a zavádí novou aplikaci a SMS platby

V Jihlavě se stále vedou spory ohledně parkovacího systému. Koalice tvrdí, že systém uvolňuje ulice, zatímco opozice ho kritizuje jako neefektivní a poškozující podnikání. Primátor Petr Ryška argumentuje, že investice do infrastruktury jsou klíčové, ale opozice namítá nedostatek parkovacích míst.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Vysočinské muzeum čeká mega rekonstrukce za 100 milionů

Muzeum Vysočiny plánuje rozsáhlou rekonstrukci, která zahrne adaptaci tří budov. Vznikne nové edukační centrum s laboratořemi a zpřístupněn bude také přilehlý dvůr. Projekt s rozpočtem 100 milionů korun zahrnuje i modernizaci Oblastní galerie.

0

Před měsícem Adam Wágner

Nová mobilní aplikace usnadní turistům cestování po Česku

Zakladatelé a autoři aplikace, společně s Asociací turistických informačních center ČR (A.T.I.C. ČR), zahajují spolupráci na projektu on-line informačního turistického centra (OITC) – mobilní aplikace, která usnadní turistům přístup k informacím o zajímavostech, událostech a službách v ČR.

0

Před 2 měsíci Rebeka Schmidt

Češi, kteří mají podpojištěné domy, o tom často ani neví

Jakkoliv se pojištění bydlení jeví jako naprostý základ v kontextu tlumení finančních dopadů negativních událostí, jen třetina z pojištěných Čechů má správně nastavenou pojistnou částku.

0

Před 2 měsíci REGIONPLZEN.CZ
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024