Fedor Gál bude debatovat v Havlíčkově Brodě

Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod pořádá v pátek 6. dubna ve spolupráci s Gymnáziem Havlíčkův Brod a Českou křesťanskou akademií v Havlíčkově Brodě projekci filmu a besedu s Fedorem Gálem, která se uskuteční v rámci aktuální muzejní výstavy Vyhnaní. Uprchlíci 1914-1918.

uniweb weby

Fedor Gál (* 20. března 1945 Terezín) je slovenský politik, sociolog, prognostik a podnikatel židovského původu, žijící v Česku. V roce 1972 vystudoval Chemicko-technologickou fakultu SVŠT v Bratislavě. V roce 1977 ukončil svoji vědeckou přípravu ze sociologie v Sociologickém ústavu Slovenské akademie věd (kandidatura věd), v roce 1992 se stal doktorem ekonomických věd na Vysoké škole ekonomické v Praze. V období existence ČSSR patřil k známým disidentům.
V průběhu sametové revoluce se stal spoluzakladatelem hnutí Verejnosť proti násiliu, vedl Koordinační centrum VPN, později se stal předsedou tohoto hnutí a poradcem Federální vlády ČSSR. O několik let později se stal spolumajitelem soukromé televize Nova, roku 1995 založil v Praze knižní vydavatelství GplusG. Je členem Židovské obce v Děčíně. Jeho bratr Egon Gál je filozof,“ zve Jiří Jedlička, ředitel Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod. Začátek je od 16.00 v Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy