Filmový kritik Kamil Fila v jihlavském kině

Ve středu 18. ledna se od 19.30 mohou milovníci filmu setkat v sále Edison kina Dukla v Jihlavě s filmovým recenzentem a kritikem Kamilem Filou, který bude prvním hostem CDF v roce 2017.

uniweb weby

Kamil Fila, jeden z nejvýraznějších filmových recenzentů a kritiků, který za svou práci obdržel v Havlíčkově Brodě v roce 2013 cenu Novinářská křepelka, se narodil se v roce 1980, na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně vystudoval teorii a dějiny filmu a audiovizuální kultury.
Svou kariéru začínal na přelomu tisíciletí v internetových periodikách (Inzine.cz, Renaultrevue.cz, Filmpub.cz, Filmweb.cz, Moviezone.cz) a tištěných kulturních časopisech (Živel, Tamto, Metropolis, Film a doba).
V letech 2003 až 2008 byl externistou filmového měsíčníku Cinema. Následně vystřídal práci redaktora dvouměsíčníku Cinepur (2005-2010), recenzenta online serveru Aktuálně.cz (2008-2012) a redaktora kulturní rubriky týdeníku Respekt (2012-2016).
Od února 2016 se věnuje vlastnímu projektu Ještě větší kritik, než jsme doufali. Na svém portálu pravidělně reaguje na vycházející filmová a televizní díla.
„Z publikační činnosti je třeba zmínit stostránkový doplněk ke knize Roberta Fischera David Lynch: Temné stránky duše, či spolupráci na obou dílech knihy Kmeny, jež se věnují českým městským subkulturám.
Během diskuse doplněné řadou ukázek se dozvíme, jaké vlastnosti by dle Kamila Fily měl mít kvalitní film, jakým neduhem trpí české snímky a které současné filmy a seriály by neměly uniknout naší pozornosti,“ zve Kristýna Dvořáková, koordinátorka provozu CDF / CDF service.

Rezervaci na večer mohou zájemci provést na této stránce, na emailu cdf@c-d-f.cz nebo na telefonním čísle 774 101 686. Rezervace na události CDF nelze provádět přes rezervační systém Kina Dukla.
Vstupné: veřejnost - 60 Kč ; členové CDF - 40 Kč.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 15.01.2017 14:18




0 +
 

Hlavní zprávy