Finále Zlaté podkovy v Humpolci po dvaapadesáté

O víkendu 25. - 27. srpna se v Humpolci uskuteční 52. ročník finále seriálu závodů ve všestrannosti a spřežení Zlatá podkova. Na kolbiště Dusilov se sjedou nejlepší čeští jezdi a koně, aby se utkali o hodnotné ceny. Soutěží se v pěti kategoriích u sedlových koní a čtyřech kategoriích u spřežení.

uniweb weby

V pátek se konají drezurní zkoušky. Divácky atraktivní je sobota, kdy se po závodišti a přilehlých pozemcích doslova prohánějí soutěžící v tzv. terénní zkoušce a kočáry v maratonu.  „U nejobtížnější kategorie Zlaté podkovy je předepsané tempo při terénní zkoušce 550 m/min a jezdci na trati překonají 21 překážek s 32 skoky. Celková délka maratonu u spřežení přesahuje 13 km,“ říká jeden z Jiří Klubal,ředitel OV závodů Zlaté podkovy . 

V neděli se tradičně ze Zlaté podkovy stává velká společenská událost. Jezdci se v 10.00 v průvodu přesunou na Horní náměstí, kde je připravená zdravice, přehlídka a doprovodný program s vystoupením mažoretek. Na kolbišti pak až do večera pokračují parkury sedlových soutěží a překážkové jízdy spřežení. 

Na kolbišti Dusilov je kromě samotných závodů připraveno vyžití pro všechny generace, od dětí až po starší. Součástí závodů jsou také ukázky soutěže chladnokrevných koní a pro odborníky přehlídka koní plemene český teplokrevník. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 15.08.2017 14:20




0 +
 

Hlavní zprávy