Finálová účast Josefa Prchala v soutěži Svačina roku s Rio Mare

Čtvrtý ročník celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare vyvrcholil v závěru minulého týdne za účasti zástupců z Vysočiny v gastrostudiu Chefparade v pražských Holešovicích.

uniweb weby

Jedním z finalistů byl Ondřej Prchal student krajské Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod. Na umístění mezi prvními třemi nedosáhl, ale byl mezi patnáctkou nejlepších, kteří se finále zúčastnili. Pořadí na čtvrtém až patnáctém místě porota nevyhlašovala. „Ondřej Prchal je žákem druhého ročníku oboru vzdělání Kuchař - číšník, třída K2. Projevuje velký zájem o gastronomii. Při přípravě na soutěž Svačina roku s Rio Mare 2016 spolupracoval s odbornou učitelkou Hanou Pertlovou, která se věnuje kulinářskému umění a výuce technologie u učebních i studijních oborů a spolupracuje s ostatními kolegyněmi při přípravě žáků na odborné soutěže. V roce 2015 se podílela na přípravě soutěžního týmu školy, který reprezentoval Kraj Vysočina ve francouzské Remeši v gastronomické soutěži Trophée Mille (Millův pohár). Žáci Obchodní akademie a Hotelové školy obsadili v náročné mezinárodní konkurenci čtvrté místo,“ zhodnotila výsledky studentů a pedagogů v soutěžích Marie Mrázová, zástupce ředitele pro obory vzdělání s výučním listem a PV.

Finálový recept Ondřeje Prchala
.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy