Finský hokejový výběr mladých talentů opět dorazí na Vysočinu

Mezinárodní česko-finská sportovní škola odstartuje už 21. července. Osmý ročník sportovního kempu pro mladé hokejisty jako každý rok zaštiťuje Dukla Jihlava společně s Krajem Vysočina.

uniweb weby

Mezinárodní česko-finská sportovní škola odstartuje už 21. července. Osmý ročník sportovního kempu pro mladé hokejisty jako každý rok zaštiťuje Dukla Jihlava společně s Krajem Vysočina. Třináctiletí zástupci sedmi regionálních hokejových klubů z Vysočiny absolvují v Jihlavě nabitý tréninkový program společně s týmem výběru hokejistů z Finska. Nově na stáž přijede i 14 běloruských trenérů.

Sportovní kemp je podle šéfa projektu Bedřicha Ščerbana z jihlavské Dukly součástí celoročních aktivit a péče o talentovou mládež. V pořádání sportovní školy se střídala jihlavská Dukla a finský klub Pirkkala Pingviinit. Letošní tréninkový program se ale opět uskuteční v Jihlavě. Jedním z důvodů je plánová rekonstrukce střechy Horáckého zimního stadionu v roce 2019. Dalším důvodem je změna finského partnera. „Moc si vážíme spolupráce s Pirkkalou. Byť s nimi máme přátelské vztahy, tak jsme se dostali do situace, kdy už nám kvalitativně nestačí. Spolupráce už neplnila svůj účel a sportovní přínos. Naším novým partnerem se stal Klub KooVee," říká Bedřich Ščerban. Součástí Mezinárodní česko-finské sportovní školy je čtvrtým rokem také soustředění mladých florbalistů. Sedmnáct z nich odcestuje v ten samý termín do Finska. 

Nadějní sportovci budou na Vysočině trénovat až do 4. srpna. Největší zastoupení mladých talentů letos dodá Dukla Jihlava, vystřídá tak Třebíč, která představila nejvíce talentů minulý rok. „Prioritou celé akce je kvalita. Nominace je složená ze sedmi klubů a nějaká rivalita mezi kluby nás vůbec nezajímá. Letos je škola pro hráče narozené roku 2004 a 2005. Jestliže má jeden klub tento ročník silnější než jiný, pak má tento klub logicky větší zastoupení než jiné týmy,“ upozorňuje Bedřich Ščerban.

Sestava za Kraj Vysočina, která se postaví finskému výběru čítá v letošním roce 23 hráčů. Tréninkový program je naplánován každodenně v několika fázích, doprovodný program je připraven nejen pro hráče, ale i pro jejich rodinné příslušníky. Hokejový kemp je financován z příspěvku Kraje Vysočina, sponzorů a vkladů jednotlivých hráčů. Mezinárodní česko-finské sportovní školy se letos bude účastnit 144 lidí.

Více informací o projektu na stránkách HC Dukla Jihlava


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 17.07.2018 10:43




0 +
 

Hlavní zprávy