Florbaloví žáci ze Světlé dokázali vybojovat bronz

Třetí místo - to by výsledek, který před sezónou nikdo nečekal. Takovou obrovskou radost fanouškům udělali žáci Světlé a jejich sezónu si nyní krátce shrneme.

uniweb weby

První turnaj sezóny se konal v Pelhřimově - Světlá na něj jela s 11 hráči do pole a 2 brankáři. Čekal je souboj s jihlavskými týmy. Začít sezónu výhrou 6:2 bylo skvělé a navíc světelskou hru zdobily i pěkné akce. Během celé sezóny se snažila trenérka Kateřina Poláková střídat a dávat možnost zachytat si oběma brankářům. David Coufal, byl ale jasnou jedničkou. Těžší zápas je čekal hned po chvilce. Šlo o zápas s SK Jihlava a byl v mnohem větším tempu. Jihlavští ale dokázali v přesilovce těsně zápas vyhrát.

Více zde: https://www.florbal-sns.cz/news/zaci-z-pelhrimova-privezli-3-body/

Druhý turnaj se konal v daleké Bystřici nad Pernštejnem a na kluky čekaly dva zápasy. Proti a domácí Bystřici a Novému Městu. Právě zápas proti Bystřici by se dal považovat jako jeden z těch klíčových. Světelští žáci totiž dokázali vybojovat cennou výhru 4:3. A poté si parádní zastříleli s Novým Městem, které porazili 9:4.

Více zde: https://www.florbal-sns.cz/news/sestibodovy-vylet-do-bystrice/

První domácí turnaj čekal žáky v listopadu. A šlo o derby s týmy od Sázavy – Havlíčkovým Brodem a Žďárem. Žáci do zápasu proti Brodu nastoupili poměrně vlažně. Rozjeli se ale skvěle a vyhráli nakonec 5:0. První opravdu těžkou prohru zažili žáci proti Hippos Žďár n/S. Hipposu totiž stačilo pouhých sedm sekund od začátku zápasu na to, aby vedli 2:0. Světelští sice dokázali korigovat na 2:3, nakonec ale prohráli 2:15. A i když tomu neodpovídalo skóre, žáci se žďárským týmem dokázali v částech zápasu držet krok.

Více zde: https://www.florbal-sns.cz/news/zaci-odehrali-na-domaci-pude-dva-tezke-zapasy/

Nejtěžší zápas sezóny pro nejmladší světelské florbalisty proběhl ve Žďáře nad Sázavou v půlce listopadu. Světelští totiž museli za jeden den odehrát tři zápasy. V zápase proti Havl. Brodu se oproti týden staré bitvě na obou stranách změnily síly. Zatímco světelští žáci se museli obejít bez zraněných nebo nemocných hráčů, Brod naopak oproti turnaji v Ledči posílil. Brod tak měl velmi dobře nabito na výhru a tu také vybojoval. V souboji proti Hippos Benjamins si žáci z města sklářů zastříleli a vyhráli 13:3. Těžkou prohru opět museli svěřenci trenérky Polákové zkousnout s A týmem Hippos. Kluci nakonec prohráli 3:15.

Více zde: https://www.florbal-sns.cz/news/zaci-odehrali-nejtezsi-turnaj-v-sezone/

Další turnaj se konal v Dolní Cerekvi a kluci z něj přivezli 4 body za výhry 8:3 nad FBŠ Jihlava a remízu 5:5 s SK Jihlava. Rok 2017 zakončil turnaj v Ledči nad Sázavou. Domácí prostředí tentokrát nehrálo pro světelské. Bystřice i Nové město totiž bylo nad jejich síly a kluci tak měli o Vánocích o čem přemýšlet.

Rok 2018 začal turnajem v Havlíčkově Brodě. Žáci se museli obejít bez Patrika Mendla a Ondřeje Zlaty, kteří odcestovali s dorostem do Třebíče. I přesto se vstup do nového roku povedl. Začal totiž kanonádou proti B týmu Žďáru 16:1. Opět ale přišel zápas s Havlíčkovým Brodem, vyrovnaný vývoj a jednogólová prohra 3:4.

Více zde: https://www.florbal-sns.cz/news/zaci-z-brodu-dovezli-jednu-vyhru/

Domácí prostředí kluky opět vyhecovalo k dobrým výkonům. Na konci ledna totiž vybojovali v ledečské hale čtyři body – za remízu 6:6 s FBŠ Jihlava a výhru 8:3 nad SK Jihlava.

Předposlední turnaj se konal v Bystřici nad Pernštejnem. Oba týmy - Bystřice a Nové Město – byly konkurencí světelských starších žáků v boji o třetí místo v tabulce. Už první zápas proti domácí Bystřici ukázal, že třetí místo chtějí světelští pro sebe. Zápas totiž ovládli 7:2. Cenná byla také remíza s Novým Městem. A rozhodovat se tak mělo až při posledním turnaji.

Více zde: https://www.florbal-sns.cz/news/dulezite-body-v-boji-o-treti-misto-v-lize-vysociny-starsich-zaku/

Na posledním turnaji se žáci Světlé utkali s oběma týmy ze Žďáru nad Sázavou. Oba zápasy měly stejný výsledek 10:2 – jednou s výhrou Světlé, podruhé s výhrou Žďáru. I přes prohru se ale mohli kluci i strenérkou Kateřinou Polákovou radovat u toho, že skončili v sezóně na třetím místě.

Komentář trenérky:

Co se týče celkového výsledku tak nemám na výběr, než hodnotit sezónu kladně. Vzhledem k tomu, že kluci toho nemají odehráno tolik a někteří s florbalem v letošní sezóně teprve začali. Ke konci sezóny nám přálo štěstí i v tom, že naši největší konkurenti v boji o třetí místo na posledním turnaji zaváhali. Negativně bych hodnotila těsné prohry, které převážně pramenily z neproměňování našich šancí a připravily nás o boj s Brodem o baráž. Herně jsme si vedli během sezóny dobře, ale o výhry nás připravovaly zbytečné individuální chyby a ne týmovost, která se ale během sezóny zlepšila. Pozitivními věcmi byl určitě přístup kluků v těžších zápasech, kdy dokázali oběma týmům před nimi zatopit. Dalším pozitivem byla i předváděna hra, která se během sezóny postupně stupňovala. Bylo vidět, že někteří kluci jezdili pravidelně za dorost a na tom se odrážel i obraz hry. Pokud se povede letní příprava, věřím, že se kluci příští sezónu poperou o postupová místa.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.03.2018 14:18




0 +
 

Hlavní zprávy