Havlíčkobrodský Hubbr od pátku zve do svých prostor

Nové coworkingové centrum Hubbr otevřeli slavnostně v pátek 27. ledna odpoledne v Masarykově ulici v Havlíčkově Brodě. Jedná se o druhé podobné zařízení, které na Vysočině nabízí pracovní prostory pro nezávislé profesionály nebo lidi různého zaměření a profesí. Mohou zde jednak pracovat samostatně, ale také spolupracovat s ostatními, vytvářet firmy nebo startupy.

uniweb weby

„Důvodů, které nás vedly k vytvoření toho centra, je hned několik. Jednak chceme zamezit odchodu mladé generace z našeho města. Dokázat, že v Havlíčkově Brodě najdou uplatnění talentované a odborné pracovní síly.  Chceme také sdružovat lidi, kteří jsou špičkami ve svém oboru, jsou aktivní a otevření výzvám. Díky tomu, že se tu budou setkávat lidé především pracující v oblasti IT, grafiky, marketingu …. zaměření, vytváříme prostor pro vznik nových kooperací a projektů.
V neposlední řadě chceme nabídnout moderní prostor pro trávení volného času, prostory pro vzdělávání a to nejen jednotlivcům, ale třeba i firmám.  Hubbr je určený pro lidi, kteří nemají stálé zaměstnání nebo pracují z domu. Často jim chybí disciplína, společnost druhých nebo odpovídající zázemí. Mnoho začínajících podnikatelů také nemá dostatečné náklady reprezentativní prostory a jeji kvalitní vybavení.
Všichni tito lidé k nám mohou přijít, platí pouze za čas, který zde stráví. Nabízíme několik tarifů – od hodin a dnů až po týdenní či měsíční paušály. Každý si tedy vybere podle svých potřeb. To mu šetří peníze a potlačuje výši fixních nákladů, které by musel platit u klasického pronájmu. 
Uživatelé coworkingového centra Hubbr budou mít uživatelé k dispozici nejen pracovní místo, ale i WiFi připojení, možnost využití kancelářského vybavení nebo třeba kuchyňky. Mohou využívat odpočinkovou zónu, k dispozici je i zasedací místnosti. Členové coworkingu budou mít také zvýhodněné vstupné na placené semináře a další výhody,“ přiblížil Jan Prokeš, ředitel coworkingového centra Hubbr.
Hubbr je nezisková organizace a její start plně financovala firma Komtesa. Podle slov Jana Prokeše se provozní náklady pohybují zhruba na úrovni jednoho milionu korun.
„Základem slova Hubbr je HUB - anglického slova centrum, spojení, středobod… BR má několik významů, jednak Brod, jednak se to čte Habr, což je strom, který ke zdejšímu regionu patří a také nedaleké městečko Habry je s tímto jménem spojeno,“ objasnil vznik pojménování nových prostor Jan Prokeš. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy