Horácké divadlo Jihlava připravuje dvě premiéry

S novým rokem přichází krajské Horácké divadlo Jihlava hned s dvěma premiérami. Připadají na začátek února a obě hry spojují závažná společenská témata. Řeč je o Kabaretu z lágru a hře 3100°C mé krve.

uniweb weby

Režisérka Kateřina Dušková pracuje s herci na díle britského autora Roye Kifta Kabarat z lágru, který bude českou premiérou. „Samotná hra vychází ze skutečného kabaretu, který během 2. světové války fungovat v Terezíně, a příběhu německého režiséra Kurta Gerrona, který byl nacisty donucen natočit nechvalně známý dokumentární film o bezstarostném životě v terezínské pevnosti,“ přiblížila Kateřina Dušková. Premiéru v divadle připravují na sobotu 4. února. 


O den dříve se na Malé scéně Horáckého divadla Jihlava odehraje příběh vlastní autorské inscenace 3100°C mé krve. Jedná se o první počin vysočinských divadelních profesionálů na poli dokumentárního dramatu. „Autentické výpovědi evropských matek, jejichž děti odešly a většinou zemřely na straně tzv. ISIS, jsou velkým otazníkem nad stavem naší společnosti,“ uvedl režisér a umělecký šéf Pavel Šimák, který zároveň sestavil text hry. Překlad, výběr materiálu a dramaturgii má na starosti Kateřina Jonášová. 

Jediné profesionální divadlo na Vysočině zároveň rozšiřuje svoji žánrovou nabídku. Už 20. ledna se totiž v Horáckém divadle odehraje představení Pražského komorního baletu Mystérium času. V březnu bude v krajském městě hostovat Divadlo Drak z Hradce Králové s Posledním trikem Georgese Méliése a květnovým výletem do jiných žánrů bude pantomima v podání Radima Vizváry, známého českého mima, performerka, režiséra, pedagoga i choreografa. Přijede s představením Sólo.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy