Hospic na Vysočině přivítá první zaměstnance již v červnu

Hospic na Vysočině dokončuje poslední úpravy, aby během června mohl přivítat první zaměstnance. Zařízení s kapacitou osmnáct lůžek pro dospělé a dva dětské pokoje bude sloužit těžce nemocným a jejich rodinám. Výstavbu za 76 milionů korun zahájila firma Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod na podzim 2022.

uniweb weby

'Aktuálně zbývají už jen poslední dodělávky. Během června by měl být na místě veškerý nábytek a další vybavení tak, aby se mohli zaměstnanci co nejdříve začít seznamovat s provozem,' informoval radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek. První klienty by pak zařízení mohlo přijmout už letos na podzim. Maximální kapacita je osmnáct lůžek pro dospělé a dva pokoje pro děti. Hospic poskytne zázemí také rodinám a blízkým klientů. Provozovat jej bude spolek Mezi stromy.

Hospic bude sloužit k péči o těžce a nevyléčitelně nemocné. Kamenné zařízení poskytující podobné služby zatím v regionu chybí. 'V částečně dvoupodlažním objektu bude kromě pokojů, se samostatnými vchody do zahrady, a prostor pro zaměstnance také kaple. Celou budovu pokryje zelená střecha,' přiblížil podobu hospice Karel Janoušek.

S pracemi začala místní stavební společnost Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod na podzim roku 2022. Výstavbu za přibližně 76 milionů korun hradil Kraj Vysočina, kterému se podařilo část nákladů na vybavení pokrýt dotací od Ministerstva zdravotnictví.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy