Jak na čistý vzduch v domácnosti pro příjemné bydlení

Kvalita vzduchu je aktuálně velkým tématem. Nemáme přitom na mysli pouze celkové klima, ale i ovzduší ve vaší domácnosti. V něm se totiž často množí bakterie a prachové částice, které dokáží potrápit nejen astmatiky a alergiky, ale prakticky všechny uvnitř. Na následujících řádcích se dozvíte, co můžete pro zlepšení vzduchu ve vaší domácnosti udělat i vy.

uniweb weby

Čistička vzduchu – Ideální řešení pro kvalitní vzduch uvnitř domu

Výběr kvalitní čističky vzduchu rozhodně není radno podceňovat. Dokáže vám totiž výrazně zpříjemnit život. Kromě virů a bakterií je dobrá čistička vzduchu schopná se postarat i o prach. Díky tomu jej nemusíte uklízet tak často. Při výběru čističky je tak dobré zaměřit se na několik faktorů:

  • Účinnost při čištění vzduchu
  • Filtrační systém
  • Velikost místnosti, ve které bude umístěná
  • Spotřeba energie
  • Úroveň hluku
  • Design a funkce

Nejdůležitějším parametrem je samozřejmě schopnost čističky opravdu čistit vzduch. Obecně se doporučují čističky s HEPA filtrem. Mají totiž velmi vysokou účinnost, mají dlouhou životnost a jsou nejvhodnější pro alergiky. Své výhody však mají i čističky s vodním filtrem, které se hodí zároveň i jako zvlhčovač. Vybírejte dostatečně výkonné čističky, jež odpovídají velikosti vaší místnosti.

Esenciální oleje coby příjemný doplněk

Zajímavým doplňkem pro zlepšení celkové kvality a pohody ovzduší ve vašem domě mohou být rovněž esenciální oleje. Ty dokáží vytvořit příjemnou atmosféru díky svým vůním a zároveň mají mohou mít zklidňující efekt na vaše tělo. Esenciální oleje mohou působit proti stresu, únavě nebo zlepšovat vaše soustředění. Záleží pouze na správném výběru.

Některé esenciální oleje však mohou působit také jako voňavý repelent proti hmyzu, což jistě oceníte především v letních měsících při otevřených oknech. Esenciální oleje je možné aplikovat buďto do již zmíněných čističek, aroma difuzérů nebo zvlhčovačů vzduchu. Stačí nakapat pár kapek a užívat si provoněný dům.

Zdroj obrázku: Photoroyalty / Shutterstock.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024