Jak zvýšit imunitu? Posilovat fyzickou kondici můžete i z domova!

Jak posílit imunitu? Budujte fyzickou kondici a dbejte na pestrou stravu bohatou na vitaminy a minerály!

uniweb weby

Základ preventivní péče o imunitní systém a podpora posílení imunity spočívá v těchto základních principech:

  • pravidelné posilování fyzické kondice (můžete cvičit i doma podle instruktážních videí) 

  • pestrá strava bohatá na vitaminy a minerály

  • pravidelný a kvalitní spánek

  • fyzická i psychická regenerace, odpočinek

Podzim a zimní měsíce přináší období chřipek, nachlazení a jiných nepříjemností, které mohou náš imunitní systém značně poškodit a naše obranyschopnost pak prochází zatěžkávací zkouškou. Jak imunitu posílit?

Posilovat a cvičit můžete ve fitku i doma

Kondici můžete posilovat téměř bez velkých nároků na čas v domácím prostředí. Inspirovat se můžete zdarma na YouTube. Doporučujeme cvičební videa Skinny Girls. Stačí si doma najít volné místo a chvíli pro sebe. Cvičit můžete s vlastním tělem a není potřeba dokupovat žádné cvičební pomůcky. Cvičení můžete zakončit studenou sprchou, které navíc krom té fyzické kondice, posiluje i tu psychickou.

Doplňujte správné živiny a vitamíny

Základními kameny pro lepší imunitu jsou selen, zinek, vitamin C, B6 a vitamin D. Vitamin C je nejúčinnější proti virům a je skvělým antioxidantem. Vitamin B6 pak přispívá k optimální tvorbě červených krvinek. Vitamin D krom toho, že aktivuje imunitní systém, napomáhá při hubnutí. Zinek a selen zase zabraňují tvorbě volných radikálů, které v těle způsobují oslabení imunitního systému. 

Co ale dělat, když je těchto důležitých látek v potravinách málo nebo je nenajdete vůbec? Nejlepší je sáhnout pro kvalitní doplňky stravy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy