Jihlava znovu zavádí trolejbusovou linku D: Změny v MHD přinášejí nové trasy a zlepšené spojení

Jihlava se připravila na nový školní rok s významnými úpravami v městské hromadné dopravě. Mezi klíčové novinky patří návrat trolejbusové linky D a prodloužení tras u několika dalších linek, což zlepší spojení v různých částech města.

uniweb weby

S příchodem nového školního roku došlo v Jihlavě k několika změnám v městské hromadné dopravě. Městský dopravní podnik se rozhodl obnovit trolejbusovou linku D, která byla kdysi součástí jihlavské dopravní sítě. Linka D nyní propojí Polikliniku se sídlištěm Březinova a obslouží také oblast ulic Seifertova a Ke Skalce.

Linka D bude v provozu každý pracovní den v třicetiminutových intervalech. V dopravní špičce ráno i odpoledne navíc obslouží trasu mezi zastávkami Březinova a Hlavní nádraží, což výrazně zlepší dostupnost klíčových oblastí města.

„Jsme rádi, že stále více lidí využívá MHD a že jsme dokonce překonali počet přepravených cestujících z předcovidového roku 2019,“ říká primátor Jihlavy Petr Ryška, který ocenil také snahy města reagovat na růst a rozvoj Jihlavy.

Prodloužení tras a nové zastávky

Mezi další změny patří prodloužení trolejbusových linek E a F. Linka E nyní pokračuje až na zastávku V Ráji, čímž zlepšuje spojení Znojemské ulice s nákupní zónou v ulici Romana Havelky. Linka F zase nově obsluhuje i oblasti Horního Kosova s novými zastávkami Žitavská a Purmerendská.

Prodloužení a úpravy tras jsou součástí širší strategie města zlepšit komfort cestování a zajistit lepší návaznost mezi jednotlivými spoji.

Výhled do budoucna: Rozšíření tratí a nové vozy

Jihlava také plánuje další investice do rozvoje své dopravní sítě. Během následujících tří let by mělo dojít k rozšíření trolejbusových tratí o více než tři kilometry. Nové trasy by měly propojit CityPark s křižovatkou ulic Žižkova a Rantířovská, což dále zvýší dostupnost klíčových částí města.

Tento projekt má být financován z evropských fondů, přičemž město doufá, že se podaří získat dotaci ve výši až 134 milionů korun.

Město Jihlava tímto krokem nejenže zlepšuje současnou dopravní situaci, ale také se připravuje na budoucí růst a rozvoj, který vyžaduje efektivní a moderní dopravní infrastrukturu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy