Jihlavské gymnázium a Střední průmyslová škola otevřely nové multifunkční hřiště

Jihlavské gymnázium a průmyslová škola mají nová sportoviště a dopravní infrastrukturu. Rekonstrukce zahrnula opěrnou zeď, retenční nádrže, běžeckou dráhu s tribunami a odpočinkovou zónu. Kromě toho byla vytvořena nová zpevněná cesta a parkovací místa. Nová infrastruktura podporuje nejen sport, ale i venkovní výuku.

uniweb weby

Studenti jihlavského gymnázia a místní průmyslové školy se mohou těšit na zcela nové sportovní plochy, které vznikly v rámci významného stavebního projektu. Rekonstrukce začala demontáží starých a nevyhovujících sportovišť, která byla nahrazena moderními zařízeními.

„Stavba zahrnovala výstavbu nové opěrné zdi a instalaci dvou retenčních nádrží pro akumulaci dešťové vody. Poté následovalo samotné budování sportovních ploch,“ uvedl radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek. Kromě sportovního vybavení, byla vytvořena také nová odpočinková zóna s lavičkami mezi školami, která může být využívána studenty během přestávek.

Nové sportoviště nabídne běžeckou dráhu s tribunami, odkud mohou spolužáci fandit sportovcům. Projekt se však nezaměřil jen na sport, ale řešil i dopravní infrastrukturu. „Od trafostanice až k budově gymnázia vznikla nová zpevněná cesta, kterou mohou využívat jak osobní, tak nákladní vozy. Navíc na nevyužívané ploše vznikla parkovací místa, a také přístřešek pro kola,“ prohlásil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Radní Kraje Vysočina pro oblast školství a sportu Jan Břížďala informoval, že gymnázium nyní disponuje samostatným příjezdem k vnitřní části školy, což usnadní přístup žákům a zaměstnancům, kteří do školy dojíždějí na kole. Nová infrastruktura také nabízí možnost venkovní výuky. „Škola poskytuje všeobecný čtyřletý obor se sportovním zaměřením na různé disciplíny, jako je atletika, plavání, volejbal, basketbal, fotbal nebo lední hokej, a kvalitní sportovní zázemí je tedy klíčové,“ doplnil Břížďala.

Díky výstavbě multifunkčního hřiště získalo jihlavské gymnázium a průmyslová škola nejen moderní sportovní infrastrukturu, ale i nové možnosti pro další vzdělávání a trávení volného času svých studentů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy