Jihlavské muzeum Vysočiny vystavuje nejkrásnější amatérské fotky našich opeřenců

Muzeum Vysočiny Jihlava vyhlásilo před více než rokem fotografické zadání a nominace do soutěže Photographia NATURA 2016. Devítičlenná porota rozhodla o vítězích tří kategorií a od 9. prosince můžete navštívit doprovodnou výstavu této tradiční soutěže. Letošním tématem byli naši opeřenci.

uniweb weby

Vítězem hlavní kategorie je Jiří Parůžek z Frenštátu pod Radhoštěm se snímkem Odzemek ve dvou, v kategorii studentská fotografie se porotě nejvíce líbila fotografie Marie Zemanové z Meziříčka – Jamného s názvem S hlavou v oblacích a žákovskou kategorii vyhrála žákyně 8. třídy ŽS Štoky Markéta Křížová se snímkem hladových holátek. „V budoucnu bych se fotografování jako koníčku ráda věnovala. Profesionálně mě láká více botanika nebo biologie,“ prozradila při vernisáži Markéta Křížová. Celkem se do soutěže přihlásilo 55 autorů s 279 snímky.

Kurátor výstavy a organizátor soutěže Pavel Bezděčka prozradil, že mezi soutěžními snímky se letos objevilo sedm desítek ptačích druhů, nejčastěji se autoři soustředili na zachycení kachen a labutí. 36 snímků od 17 autorů získalo od poroty minimálně jeden bod. Více než polovina autorů jsou muži, což je rozdíl oproti minulému ročníku. Tehdy byla tématem voda a převažovaly fotky zaslané ženami. 

Výstava vybraných fotografií XIII. ročníku tradiční soutěže na téma Naši opeřenci je v Muzeu Vysočiny Jihlava na Masarykově náměstí k vidění až do 29. ledna 2017. Pak se přemístí do Horácké galerie v Novém Městě na Moravě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy