Jihlavští gymnazisté na zkušené v Bruselu

Třídenní exkurzi v Bruselu absolvovalo v průběhu dubna 15 studentů Gymnázia Jihlava spolu s 11 kamarády z partnerského Gymnázia Aalborg z Dánska, aby si procvičili angličtinu, prohlédli si Evropský parlament, vyzkoušeli si roli europoslanců nebo pobesedovali s europoslancem Pavlem Pocem a dánskou europoslankyní Christel Schaldemose.

uniweb weby

Exkurze se zúčastnili zástupci školních parlamentů obou škol, kteří ovládají angličtinu na velmi dobré úrovni. První den se mezi sebou seznamovali, druhý den zvládli simulační hru Role Play Game, v rámci které se rozdělili do čtyř politických skupin, přitom žádná z nich neměla absolutní většinu. „Jejich úkolem bylo schválit, případně neschválit dvě směrnice – jedna se týkala čipování lidí a druhá ochrany vody. Studenti diskutovali, hlasovali a prosazovali názor příslušných politických stran,“ uvedl Jan Skála, zástupce Kraje Vysočina v Bruselu s tím, že večer mladí cestovatelé na svém společném setkání prezentovali fungování školních parlamentů na svých školách, mezi sebou sdíleli zkušenosti, diskutovali v malých skupinách o tom, jak se dá zefektivnit fungování parlamentu a zapojit více lidí.

Třídenní program uzavřela návštěva významných míst v Bruselu, kde se účastníci exkurze podívali do muzea čokolády, nevynechali symbol Bruselu – Atomium – ocelovou stavbu dosahující výšky 102 metrů, která byla postavená k příležitosti mezinárodní výstavy Expo 58, a je z ní krásný výhled na hlavní město Belgie, a nakonec zavítali do parku Mini Europe, kde si prohlédli více než 300 zmenšených modelů významných evropských památek a navštívili tak všechny země Evropské unie během jednoho dne.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy