Krok od senzace. Brodští softbalisté jsou druzí nejlepší v Evropě

Softbalisté z Havlíčkova Brodu na Evropském poháru v Holandsku zářili. V konkurenci nejlepších týmů z Evropy jen jednou prohráli. Právě finálová porážka s belgickým Brasschaatem je ale stála zlaté medaile.

uniweb weby

Svou cestu Evropským pohárem, který hostil holandský Amersfoort, zahájili Broďáci bezvadným tažením základní skupinou. V ní postupně rozdrtili německý národní tým, dánský Horsholm, belgický Stabroek i francouzský Contois. Do vyřazovacích bojů tak brodští softbalisté prošli z první příčky.

Play-off Hroši zahájili také skvěle. Úvod českého souboje proti soupeři z Ledenic byl sice vyrovnaný. V šesté směně ale hráči z Havlíčkova Brodu zaznamenali osm bodů a utkání zvládli bez problémů 10:1. Podobně suverénně pak přehráli taky dánské Stenlose, které porazili 8:0.

V semifinále pak brodští softbalisté narazili na dalšího českého soupeře – pražské Spectrum. Také to ale s hráči z Vysočiny hrálo vyrovnanou partii jen v prvních dvou směnách. Ve třetím dějství totiži díky povedenému odpalu Ondřeje Dibelky zaznamenali první dva body. Rozhodující doběh pak díky dalšímu Dibelkovu odpalu přišel v poslední směně. Po výhře 3:0 prošli Broďáci do finále.

V závěrečném utkání turnaje brodští Hroši narazili na belgický Brasschaat. Ten o svém vítězství rozhodl ve třetí směně, v níž se dostal do vedení 3:1. Softbalisté z Brodu sice ještě dokázali snížit na rozdíl jediného bodu, na vyrovnání už ale v závěru utkání nedosáhli. Stříbrné medaile jsou však po loňském mistrovském titulu v domácí extralize dalším výrazným úspěchem havlíčkobrdského softbalového týmu.

V následujících týdnech na Broďáky čeká play-off nejvyšší české soutěže. V základní části skončili třetí a ve čtvrtfinále budou v sérii na dva vítězné zápasy hrát proti Eagles Praha.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 03.09.2017 15:40




0 +
 

Hlavní zprávy