Letošní první divadelní premiéra: Mrzák insishmaanský

Horácké divadlo Jihlava, krajská divadelní scéna zahájí tento víkend novou divadelní sezónu s pořadovým číslem 84.

uniweb weby

První představení na velké scéně má název Mrzák insishmaanský. Černá komedie britského dramatika s irskými kořeny Martina McDonaghta se na divadelní prkna dostala poprvé v roce 1997. Titulní role v rámci prvního uvedení v Jihlavě byla svěřena hostujícímu Jakubu Rezkovi. Nádherné obyčejné lidské příběhy vykreslují i Lucie Sobotková a Lenka Schreiberová.

Mrzák inishmaanský je komedie o tom, co s lidmi ze zapadlého koutu irského ostrova udělá ohlášený příjezd amerických filmařů. Napínavý drsný příběh plný černého humoru, v němž se smích propojuje s dojetím, nabízí skvělé herecké příležitosti devíti hercům v rolích zvláštních podivínů poznamenaných drsnou krajinou a samotou.

V titulní roli se představí hostující čerstvý absolvent pražské konzervatoře Jakub Rezek. V roli jeho kamaráda Bartleyho se jihlavskému publiku představí nová posila pánské části hereckého souboru, absolvent DAMU, Petr Šindler. Jeho sestru hraje Svetlana Hruškociová, v rolích tetiček uvidíte Lenku Schreiberovou a Lucii Sobotkovou.  Dále se můžete těšit na Lukáše Matěje (Johnny Pateena Mika), Františka Mitáše (Bobík Bobby), Ondřeje Šípka (Doktor) a Taťánu Schottnerovou j. h. (Máti). 

Režie se ujal hostující Mikoláš Tyc, jehož první jihlavskou režií byla francouzská komedie Obraz v roce 2018.  Ke spolupráci přizval renomovaného Marka Cpina (scéna) a Petru Krčmářovou (kostýmy).

Na jevišti Horáckého divadla Jihlava se dílo světově uznávaného současného dramatika objeví vůbec poprvé.

Zdroj: TZ Kr-Vysocina.cz

Foto: HDJ

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.09.2023 12:35




0 +
 

Hlavní zprávy