Lidé bez domova v Jihlavě přečkají mráz ve vazárně

Jihlavská radnice zajistila pro osoby bez domova zázemí, kde mohou setrvat v době velkých mrazů. Objekt v Žižkově ulici 109 Jihlavě může být útočištěm až pro patnáct lidí. K dispozici je od úterý 17. ledna.

uniweb weby

V budově města, dříve využívané Správou městských lesů pro vázání květin, jsou pro bezdomovce zajištěny nejzákladnější potřeby. „V první řadě tam budou moci lidé bez přístřeší přečkat mrazivé noci. Je možné se tam umýt, k dispozici bude várnice s horkým čajem. Na provoz bude na místě dohlížet městská policie,“ informoval náměstek primátora Vratislav Výborný. 
Budova bude k dispozici na zatím blíže neurčený čas, po dobu nepříznivých klimatických podmínek. „Fungování zatím zajistí radnice a městská policie, v následujících dnech budeme řešit, jak tomuto zařízení dát oficiální ráz. V tuto chvíli považujeme za důležité takový prostor vůbec mít k dispozici,“ uvedl náměstek primátora Jaromír Kalina. 
O existenci zařízení budou bezdomovce informovat v ulicích strážníci. Neočekává se, že by toto zařízení v první řadě vyhledávaly osoby bez domova samy, spíše je sem budou směrovat či dopravovat právě strážníci městské policie.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 17.01.2017 16:34




0 +
 

Hlavní zprávy